YÖK'ün Yeni Formasyon Kararı Tepkiyle Karşılandı

Yükseköğretim Kurulu(YÖK) tarafından açıklanan yeni pedagojik formasyon kararları sonrasında Hepimizin Sendikası Grubu bu düzenlemenin öğretmenlik mesleğini bitirdiğini ifade etti.

2023 ile birlikte YÖK tarafından alınan son karar sayesinde eğitim fakülteleri dışında eğitimlerini sürdüren lisans öğrencileri seçmeli ders olarak pedagojik formasyon eğitimi almalarıyla öğretmenlik hakkı elde edebilecek. Ayrıca mezunlar da tezsiz yüksek lisans yapmaları ya da pedagojik formasyon programlarına katılmaları vasıtasıyla öğretmenlik hakkı elde edecek. Yine açık öğretim ve uzaktan eğitim mezunları da bu eğitimi alarak tezsiz yüksek lisans ile öğretmenlik hakkı elde edebilecek.

Durum ile ilgili Hepimizin Sendikası Grubu gerçekleştirdiği açıklamalarda, eğitim fakültelerini ve öğretmenlik mesleğini bitirme amacı bulunduğunu ifade etti. Bilindiği üzere eğitim fakülteleri öğretmen yetiştirmek için eğitim verirken, bu fakültelere girmek için YKS sınavında dahi ilk 300 binde puan alma gibi şartlar yer alıyor.

Sendika tarafından, YÖK’ün almış olduğu bu karar ile kendi düzenlemesini çiğnediği ve tıpkı eğitim fakültesi mezunlarına birkaç ders almak ile mühendislik yolu açmak ya da hekimlik yolu açmak gibi eğitimcilik mesleğinin niteliğini düşürdüğü tarzında bir açıklama yapıldı.

Eğitim Fakültelerinde Gelenek Bozulmamalı

Hepimizin Sendikası Grubu, Türkiye'de eğitimin Darülmuallimin, Köy Enstitüsü ve Eğitim Enstitüsü gibi köklü geleneklere dayandığını ve YÖK tarafından alınan bu kararın eğitim fakültelerini fiilen kapatarak, öğretmenlik mesleğini bitirdiğini ifade etti. Sendika, bir öğretmenin birkaç ay ya da 3-4 yılda değil geçmişten miras alarak yetiştiğini ve öğretmenlik mesleğinin geleneğe dayanarak onurunu ve niteliğini yitirmeden savunulması gerektiğini ekledi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (41)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Meb Personel Haberleri