İkinci İl Dışı Tayin Başvuruları Açılacak Mı?
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında görev yapmakta olan öğretmenlerin il dışı yer değişikliği işlemleri tamamlandı. Bu kapsamda söz konusu öğretmenler 27 Haziran tarihi itibarıyla ilişik kesme işlemlerine başlayabileceklerdir.
Milli Eğitim Bakanlığı ikinci dışı tayin sürecini başlatıp başlatmayacağı ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı. Ancak geçtiğimiz yıl bu şekilde sendikalar ve öğretmenler tarafından yoğun bir biçimde dile getirilen taleplerden dolayı Milli Eğitim Bakanlığı ilgili iller arası yer değişikliği başvurularını yeniden açmıştı.
Geçtiğimiz yıl ikinci il dışı tayin başvuruları Temmuz ayında açılmıştı. Söz konusu ikinci il dışı tayin başvurularının yine aynı şekilde Temmuz ayında alınması bekleniyor.