Ağustos 2017 eş durumu ataması, öğretmen eşlerin eş özrü başvurusu

Ağustos 2017 eş durumu ataması, öğretmen eşlerin eş özrü başvurusu

Karı koca öğretmen olan ve eş özrü başvurusu yapacak MEB personelleri için Ağustos 2017 eş özrü ataması hakkında bilgi vermeye çalışacağım. 2017 yılı yaz tatili aile birliği özür grubu atama başvuruları birinci aşaması 8 Ağustos 2017 Salı günü başlayacak ve birinci atama başvuruları 14 Ağustos 2017 Pazartesi günü sona erecek.

ÖZÜR GRUBU YER DEĞİŞTİRME AŞAMALARI

Özür grubu atamaları il içi atama ve il dışı atama gibi tek aşamalı değildir. Özür grubu yer değiştirme başvurularında atama takvimi çerçevesinde 8-14 Ağustos arası birinci aşama, 22-25 Ağustos arası ise ikinci aşama olarak belirtilmiştir. Birinci aşamada yapılması gerekenler ile ikinci aşamada yapılması gerekenler tamamen farklıdır. Konumuzdan örnek verecek olursak eş durumu başvurusu yapacak bir öğretmen birinci aşamada “eş durumu başvurusu yapacağını onaylatacak”.

Ağustos 2017

Örnek ile açıklayayım; Van Başkale’de çalışan bir sınıf öğretmeninin eşi İstanbul Arnavutköy ilçesinde Matematik öğretmeni olarak görev yapıyorsa, Van’da çalışan öğretmen birinci aşamada il dışı eş özrü başvurusu yapacağını MEBBİS başvuru modülü üzerinden seçecek ve kaydedecek. Elektronik Başvuru Formunu doldurulduktan sonra öğretmenin birinci aşama başvurusunu kendisi kaydedecek, sonra bu başvuruyu okul kontrol edip onaylayacak, sonrasında ilçe/il Milli Eğitim Müdürlükleri silsile yolu ile onaylayacak. Birinci aşamada tercih yapmak, okul seçmek yok.

ÖĞRETMEN EŞLERDEN İSTENECEK BELGELER

Eşi özel sektörde olanlar ya da devlet kurumunda kamu personeli olarak çalışanlar birinci aşamada eşi ile ilgili evrak belgelendirecekler ve bu belgeleri MEBBİS’e okul müdürlüğü tarafından yükletecekler. Eşi öğretmen olanların eş durumunda hangi belgeleri teslim edip etmeyeceği ise yıllardır farklı uygulamalara sebep olmaktadır. Eş durumu isteyecek öğretmen eşler belge ibraz etmeyecekler. Öğretmenlerin eş durumu özür grubu atamasında görev yeri belgesi, evlilik cüzdanı, aile nüfus tablosu gibi evrakları, belgeleri almasına gerek yoktur.

Bazı okul müdürleri öğretmen eşlerden belge istemektedir. Bu yanlıştır, tayin isteyecek öğretmenin de eşinin de tüm bilgileri MEBBİS başvuru sayfasında otomatik olarak gelmektedir. Eş durumu isteyecek öğretmenlerden belge istenmez. Birinci aşamada eş özrü başvurusu yapacak öğretmen başvuru ekranında başvuru formunu doldurur, bilgileri kontrol eder başvurusunu onaylar. İkisi de öğretmen olan eşlerin başvurularında sisteme herhangi bir evrak yüklenmeyecek.

ÖZÜR GRUBU İKİNCİ AŞAMA

Ağustos 2017 eş özrü ataması birinci aşamada başvurusunu onaylatan öğretmenler atama takviminde yer alan 22-25 Ağustos 2017 tarihleri arasında okul tercihi yapacaklar. Eş durumu istenilen yerde kendisine açılan okulları tercih edecek öğretmenler tercihlerini yaptıktan sonra tercihlerini onaylayacaklar. Öğretmenin eş özrü tercih başvurusunu onaylamasından sonra okul müdürlüğü de onaylayacak.

Ağustos 2017 özür grubu kılavuzu indirmek için Tıklayınız

Özür grubu atama sonucu ataması gerçekleşen öğretmen 2017 yılı Kurban Bayramı tatili nedeniyle 5 Eylül 2017 salı gününden itibaren ilişiklerini keserek atamasının çıktığı yerde gidip göreve başlayabilirler.

Bu başlıkta konu ile ilgili sorularınızı sorabilirsiniz.

Arif Muzaffer KUL
Öğretmen

97 Yorum

  1. İyi akşamlar eş durumu başvurusu yapacağım eşim uzman çavuş görevi ve unvanı yerine ne yazmam gerekiyor. Bir De yeni atandığı yerin adresini mi yazmalıyım atama emrini göndereceğim.

  2. İyi akşamlar. Eşinizin görevi ne ise onu yazın hocam. Resmiyette görevi ve unvanı ne diye geçiyor biz bilemeyiz. Eşinizin kimliğinde yazar. Evet yeni atandığı yere göre bilgileri doldurunuz.

  3. Babamın engel durumuna bağlı geçen ağıstosta öğretmen olarak yanına geldim. Şimdide kardeşim başka şehirde öğretmen o da gelebilirmi ? Yönetmelikte en fazla şu kadar çovuk tercih yapar siye bi kavram da yok net değil?

  4. Merhaba, ben ve eşim öğretmen olarak seneye göreve başladığımızda (ikimizinde branşı aynı). Farklı illere düşmüş olsak hangimiz hangimizin yanına gelebilir veyatta gelebilir mi gelemezse ne kadar süre sonra gelme şansı olur bilgilendirir misiniz ?

  5. Merhaba, ikinizde sözleşmeli öğretmen olarak atanacaksınız. Sözleşmeli öğretmen olan karı koca için batıda olan doğudakinin yanına başvuru yapıyor. Şu anda bu şekilde.

  6. Merhabalar,hocam benim sorum diğer arkadaşların sorusundan biraz basit olacak ama okul idarem beni yeterince bilgilendirmedigi için danışmak istedim,ikinci aşamada mebbiste tercih yaptıktan ve idare onayladıktan sonra tercih sayfasını benim ilçe milli eğitime onaylatmam gerekiyor mu?

  7. Merhabalar,benim eşim hatayda öğretmen 2 yıl önce atanmıştı. Ben de ankarada özel sektörde çalışıyorum 1bucuk yıldır. Ağustosta özür grubu tercihi yapıp ta ankara’ya gelmeme ihtimali var mıdır? Cevap verirseniz çok seviniriz.

  8. Merhaba eşiniz kadrolu öğretmense ve sizde Ağustos ayında son iki yılda 360 gün sigortalı olursanız eşiniz tayin isteyebilir.

  9. Merhaba; Mebbis özür grubu başvuru ekranında 12.01.2018 tarinde görünen okul şuan sayfamda görünmüyor. Açıklanan mazeret kontejyan listesinde okul görünüyor. Sonradan görüntülenememesinin nedeni ne olabilir acaba?

  10. Merhaba, okul fen lisesi filan mıydı? Branşınız nedir ve ilgili okul türü nedir?

  11. Okul sosyal bilimler lisesi, ben şuan fen lisesinde görev yapmaktayım. branşım kimya. cuma günü mebbis sayfamda tercih listesinde görebiliyordum fakat sonradan listeden kaldırmışlar.

  12. Durumunuza göre siz Fen lisesi ya da diğer liseleri tercih edebilirsiniz ancak Sosyal Bilimler liselerini tercih edemezsiniz. Sosyal Bilimler lisesinde çalışan öğretmenlerde Fen liselerini tercih edemiyorlar. Ocak 2018 özür grubu kılavuzu c maddesine bakınız.

  13. şuan çalıştığım okulda görev yapan arkadaşım eylül özür grubu atamasında sosyal bilimler lisesine atandı ve şuan çalışmakta. Ayrıca okul perşembe ve cuma günü atama listemde görünüyordu. yani cuma günü tercih yapabiliyordum.

  14. c maddesini okudum şuan; Fen liseleri ve sosyal bilimler liselerinin bütün alan öğretmenleri ile spor liseleri ve güzel sanatlar liselerinin görsel sanatlar, müzik ve beden eğitimi alan öğretmenleri aynı tür eğitim kurumlarını tercih edebilecekleri gibi diğer eğitim kurumlarını da tercih edebilecektir. yukarıda yazan maddeye göre tercih yapmamda bir engel görünmemekte.

  15. Burada MEB “aynı tür” ibaresinden neyi anlıyor burası önemli. Sosyal Bilimler lisesi ve Fen lisesi birbirinden farklı tür liseler olarak algılıyorsa isteyemezsiniz. Ancak aynı tür kapsamında ise istersiniz. Diğer eğitim kurumlarından kasıt ise “Sosyal” ve “Fen” liseleri dışında kalan okullardır. Bunu yarın MEB’e sormanızı tavsiye ederiz.

  16. Geçerli bir mazeret sunamazsanız keyfi olarak “beğenmedim, istemiyorum” sebepleri ile iptal ettiremezsiniz.

  17. Merhaba özür atamasında tercih sonucu açıklandıktan sonra sonuç iptal edilebilir mi?

  18. Iyi günler.eşim ozel sektorde calısiyor ve esimin oldugu yere tayinim cıktı ama baska bir ilden esime is teklifi geldi esim tayinim cıktıktan sonra ilisigim henuz kesilmeden o ile gitse benim durumum ne olur acaba

  19. Merhaba, siz ya atamanızı iptal ettireceksiniz ya da atamanızın çıktığı yere gidip göreve başlayacaksınız sonrasında Ağustos ayında tekrar eş durumu isteyeceksiniz.

  20. Merhaba ben öğretmenim henüz atamam yapılmadı fakat es adayım da uzman cavusluk kazandı. Ben atansam hemen eşimin yanına ya da o benim yanıma tayin isteyebilir mi . Ya da kim kimin yanına gidecek. Kısa süre de aile birliği sağlanır mi tek derdim bu aslında. Teşekkürler

  21. Biz evlendigimiz zaman 6 yıl nasıl ayrı yasayacagiz bunun bir çözümü yok mudur. Uzman cavus olarak benim yanıma gelemez mi

  22. Uzman çavuş olarak yanınıza gelir mi bilemeyiz, bunu bilmek için askeriyenin yönetmeliğine bakmak lazım. Ama siz 6 yıl kımıldayamıyorsunuz. Şu andaki yönetmeliğe göre bu şekilde.

  23. Ben 13 eylül 2013 yılında şarkta 5 yıl görev süresi olan bir okulda göreve başladım. 13 eylül 2018 de şark hizmetimi tamamlamış olacağım. Esim Emniyet mensubu. Bu yıl o da tayin olacak. Kendim tayin isteme hakkım var. Ancak eşimle aynı yere gidebilmek için eş durumu tayini isteyeceğim. Geçen gün milli eğitime sorduğumda eş durumundan gidersem şark süresini tamamlamaya birkac gun kala ilişik kesecegimi ve sark surem tamamlamadan gitmiş olacağımi eğer kendim il disi istersem ilisik kesmemin 30 eylül baz alinacagini dolayisiyla şark süremin tamamlanmiş sayilacagini söyledi. Ben bu işi anlamamadim. 5 yil görev suremi tamamlayip es durumu tayini istersem nasıl şark hizmetim tamamlanmis sayılmaz? Bu konuda bana yardım ederseniz sevinirim.

  24. Milli Eğitim doğru söylemiş. İl dışı atamalarda 30 Eylül baz alınır. Eğer tayin isteyen öğretmen 30 Eylül baz alındığında zorunlu hizmetini tamamlıyorsa zorunlu hizmeti kalkar. Siz 13 Eylül 2013 tarihinde göreve başlamışsınız. 30 Eylül 2018 baz alındığında siz tam 5 yılınızı dolduruyorsunuz ve zorunlu hizmetiniz kalkıyor. Ancak özür grubunda bu durum söz konusu değil. Eşinizin tayini ne zaman belli olacak? Ona göre cevap verelim.

  25. merhabalar ben 5 yildir thy calismaktayim 3 yildir evliyoz esim ingilizce ogretmeni ve atamlar hep dogu oldugu icin tercih yapamiyoruz.cunku benim doguya gitme sansim yok esim tercih yaparsa doguya gitmek zorunda mi konuyla ilgili bir calisma yapiliyor mu? simsiden tesekurler

  26. Mayıs yada haziran gibi belli olur. Onun tayinlerinin ne zaman olacağı net belli olmuyor.

  27. Merhaba öğretmenlerin eş tayini hakkına sahip olabilmesi için belli bir nikâhlılık süresi var mı yoksa nikahtan birkaç gün sonra da olsa tayin için başvuru yapabiliyor muyuz?

  28. Merhaba, belirli süre şartı yok. Başvuru günü resmi olarak nikahlı olunması yeterli.

  29. ben thy calisiyorum ve istanbulda yasiyorum. esim ingilizce ogretmeni ve ucretli ogretmenlik yapiyor ama diger taraftanda kpss hazirlaniyor.atama85 puan almasina ragmen tercih yapmiyor cunki tercihlerde bati secenegi veyahuta istanbul secenegi yok.es durumundan bu konuda yararlanabilir miyiz.atamasi doguya oldugunda istanbyla yanima gelme durumu var mi diye aoruyorum. tesekkurler

  30. esim ucretli ogretmenlik yapiyor esim atamasi gerceklesmedi cunku doguya gitme durumu yok tabikide ben ozel sektorde calisiyorum.85 puan almasina ragmen tercih yapmiyoruz.cunku bati secenegi yok. bu konuda ne yapmamiz gerekiyor.

  31. Yanlış anlamayın ama sizin sorunuz nedir? Eşiniz atanmamış daha, ortada atama ile ilgili bir soru göremiyoruz. Eşiniz atanırsa sözleşmeli olacak gittiği yerde en az 4 yıl çalışmak zorunda. Bu süreçte eş durumu yok. Bunla ilgili MEB in çalışması da yok. Eşiniz İngilizce öğretmeni, İstanbul’da birçok açık olacak bu atamada. İstanbul’a atanma şansı yüksek.

  32. esim ucretli ogretmenlik yapiyr atamasi olmadu cunku tercih yapmiyoruz.cunku acilan acilan yerlerin hepsi dogu.benim doguda gorev alma sansim yok.eger atanirsa ayri kalmk zorunda kalcaz.sormak istedigim durum bu ilk atamasi doguya gerceklestiginde gorev yaomadan benim oldugum yere gelme sansi var mi

  33. Hızlı cevabınız için teşekkürler. Buna göre nikah tarihi alacağımız için danışmak istedim iyi günler

  34. Başvurulardan bir gün önce dahi nikah kıysanız yeterli. Şu anda süre zorunluluğu yok.

  35. Hocam gecmiş kılavuzlara baktığımda özür atamasında da 30 Eylül baz alınmış yine öyle durumda benim şark hizmetim tamamlanmış sayılmayacak mı Ayrıca hocam yönetmelik bulamadım bu konu ile ilgili yönetmelik ya da kanun maddesi var mı

  36. Merhaba eşim suriyelilere Egıtım veriyor Bn ise sözleşmeli atandım 2 yılım Bn onun yanına gidebiliyor muyum acaba

  37. Merhaba Bn sözleşmeli ogretmen olarak atandım 2 yılım eşim ise suriyelilere Egıtım veren bır ogretmen Bn onun yanına gidebiliyor muyum acaba

  38. s.a hocam kolay gelsin. Ben 8 yıldır ücretli öğretmenlik yapıyorum.Arada boşluklar oldu 540 günü 6 yıl dolduruyor diyorlar ama en az sekiz yıl yapması lazım cünkü 2.dönem görev almaya biliyoruz.ssk hizmet dökümünde 200 gün gözüküyor diğer bi kaç okulun ki gözükmüyor hizmet belgesi aldım okullardan emekli sandığına gönderdim. Bn yaşım gereği geçen yıl kpss girmedim. kpss 2010 magduruyum bu arada durumumuz ne olur. 🙁

  39. Merhaba. Ben öğretmenim zorunlu hizmetimide tamamladım nişanlım ise jandarma astsubay. Bu yıl nikah yapıp yanına tayin isteyeceğim fakat sadece tayin dönemi mi beklemeliyiz örneğin eylülde nikah yapsak gelecek yıl Şubatı mı beklemeliyiz yoksa TSK ya özel bir durum var mı hemen tayin isteme gibi. Her hangi bir bilgi bulamadım. Bilginiz varsa bana yardımcı olursanız minnettar olurum

  40. Merhaba, özür grubu atama dönemlerini beklemeniz lazım. Şubat ve Ağustos döneminde tayin istersiniz. Ancak eşinizin TSK mensubu olmasından dolayı eşinizin yanına iller arası görevlendirme talebinde bulunabilirsiniz. Eş durumu atamasına kadar geçici görevlendirme ile o ilde çalışırsınız, sonra da tayin istersiniz.

  41. Çok teşekkür ediyorum cevabınız için umarım görevlendirme için bir sorun çıkmaz.

  42. Merhaba. Ben yazın nikah yapıp eş durumu tayinlerine başvurmak istiyorum. Nişanlım özel sektörde çalışıyor. Sorum şu eş durumu tayinlerinden yararlanmak için öncesinde belli bir süre evlilik şartı var mı?

  43. Ben üç yıl önce TSK’dan emekli oldum.6 Aralık’ta ikinci evliliğimi Ordu ilinde görev yapmakta olan bir öğretmenle yaptım.Kendim halen Kayseri’de ikamet etmekteyim.Benim size sorum şu: Öğretmen eşim emekli olduğum ve ikamet ettiğim yer farklı il olduğu için bu yaz eş durumundan yerdeğiştirme yapabilir mi?

  44. Üç yıl önce emekli olmuşsunuz tayin hakkı maalesef verilemez. Eşi emekli olanlar, eşinin emekliye ayrılış tarihinden itibaren bir yıl içinde eşlerinin emekli olduğunu gösterir belge ile eşlerinin ikamet ettiği yere tayin isterler.

  45. İyi günler eş durumu tayininde vekaleten yaptırınca. Başvurunun yapılması ya da tercihlerin onaylattirilmasi için vekile gerek var mi yoksa sadece mebbis üzerinden mi yapılıyor bütün işlemler.

  46. Merhaba, vekalet verecekseniz noter vekaleti olacak. Tercihler başvurular aşamasında form çıktısına imza da atılıyor. Sadece MEBBİS üzerinde değil evrak üzerinde de onaylar oluyor.

  47. Merhaba lütfen bana yardımcı olun. Eşim subay adayi su an,Ağustos ayi es ozrunden sonra tayini cikacak. bense öğretmenim esimin yanina gitmek icin subat 2019 tayinini beklemek zorunda miyim. yoksa tayin isteme hakkim var mi atama dönemleri dışında.umarim donus yapilir yazima

  48. Merhaba, atama dönemleri dışında tayin isteyemezsiniz. İller arası geçici görevlendirme isteyebilirsiniz. Görevlendirmeniz yapılırsa ya da yapılmazsa resmi olarak Şubat ayında tayin isteyebilirsiniz.

  49. Merhaba nerden size ulaşacagim bilemedim lutfen yardimci olur musun. ben öğretmenim eşim subay adayi es durumu atamasindan sonra tayin olacak. ben onun yanina gidebilmek icin hangi yolu izlemeliyim. Subat atamasini beklemek istemiyoruz

  50. iller arasi tayin icin basvuru noktamiz ve dayanagim ne olur peki. Zorunlu hizmetimin devam etmesi etkiler mi

  51. Eşinizin asker olmasından dolayı iller arası görevlendirme isteyeceksiniz. Zorunlu hizmet olan bir okula görevlendirileceksiniz.

  52. Merhabalar ben Gaziantepde şehitkamil ilçesinde görev yapıyorum.Esim ise şahinbey ilçesinde görev yapıyor.Ikametgah adresimiz her ikimizinde şahinbeyde .Eş özründe eşime hem sahinbeyden hemde sehitkamilden okullar açılır mı. Birde ikimizde zorunlu hizmet yapmaktayız. Eşim e zorunlu hizmet olmayan okullarda açılır mı. Teşekkürler.

  53. Merhaba, eşinize sadece Şehitkamil açılır. Eş durumunda zorunlu/zorunlu olmayan tüm okullar açılır.

  54. Merhaba Hocam. Öğretmenim. Zorunlu hizmetim 6 yıl. Benim görevde 5.yılım bitti yani zorunlu hizmetim bitmedi eş durumu tayinin sadece zorunlu hizmeti olan okullar mı açılacak yoksa tüm okullar mı?

  55. Merhaba hocam. Benim eş özrü ataması ile ilgili birkaç sorum olacak. Eşime 2018 Haziran İl Dışı atamasında tercihte bulunduğu okul çıktı ve şu anda ilişik kesmeden 2018 Ağustos özür grubu tayinini bekliyoruz. Soru1: Özür atamasına 1. ve 2. aşamada başvuruda bulunurken tatilde internetten başvuru yapmak yeterli midir? 1. ve 2. aşamada başvuruda bulunurken 1. ya da 2. aşamanın hangisinde başvurudan sonra bir evrak imzalamak lazımdır? Bunun için 1. ve 2. aşamada şu anki çalıştığım ilde bulunmak ya da çalıştığım ile gelmek zorunda mıyım? Soru2: Eşime il dışı tayini çıktı ve ilişik kesip göreve başlamadı. Eşimin Atama kararnamesine göre eş durumu yapacağıma göre, eşimin atama kararnamesini nereden alıp nereye ibraz etmem gerekmektedir? Ya da eşimin atama kararnamesini benden istemeyecekler midir? Bunun için yine tekrardan çalıştığım ile gelmemiz gerekir mi?

  56. Merhaba. Karı koca öğretmen olduğunuz için sizin işiniz kolay. Cevap 1; Özür grubu aşamalarında sizin evrak belge teslim etmenize gerek yok. İl dışından birinci aşamayı sonrasında ikinci aşama tercih başvurularını yapacaksınız. Bu süreçte okulunuz onay işlemlerini verecek. Çalıştığınız ile gitmenize gerek yok. Özür grubu kılavuzu yayınlandığında bunla ilgili kolaylık maddesi de zaten yer alacaktır. Cevap 2; eşinizin atama kararnamesini alıp bir yerlere ibraz etmenize gerek yok. Siz eş durumu isterken ekranda zaten eşinizin yeni görev yeri çıkacak. Bunun için sizin yapmanız gereken bir işlem yok. Bunlar için de çalıştığınız ile gelmenize gerek yok… İl dışından atanan eş ilişik kesmeyecek bekleyecek, şu anda yapmanız gereken bu.

  57. Hocam merhabalar ben sigortalı özel sektör çalışanı eşim öğretmen ve özür grubu isteyeceğiz. istenen evraklarla ilgili bir kaç detay sormak istiyorum. Başvurular 1-7 ağustosta evrakları şimdiden hazırlasak sıkıntımı? birde istenen evraklardan görev yeri belgesi denilen evrak için şirkette çalıştığıma dair bir belge yi mi anlamalıyım yoksa nerede görev aldığıma dair bir belgeyi mi ? Zira ben sigortamı istanbula aldırdımama kocaelinde çalışıyorum…

  58. Merhaba, evraklarınızı başvuruların başladığı ilk gün alabilirsiniz. Son zamana bırakmayın. 1-2 Ağustos ideal olur. Görev yeri belgesini çalıştığın şirketten alacaksınız. Görev yeri belgenizde hangi ilde nerede çalıştığınız yazacak. Eşiniz ona göre tayin isteyecek.

  59. Hocam merhabalar . Ben özel sektörde çalışan bir öğretmenim eşim haziran il içi atamalarında tercihle istanbul içerisinde bir ilçeye tayini çıktı. Ancak aynı ilçede ya da yakın bir ilçede iş bulamamam aynı kurumumla anlaşmam sebebiyle eşim eski ilçesine eş durumu tayini isteyebilir mi? 2017 yılında yapılan il içi atama şartlarındaki bir değişiklik kafamızı karıştırdı şimdiden teşekkürler…

  60. Merhaba, eşiniz şu anda eski ilçesine dönemez. Şubat ayında eş durumu atamasında dönebilir. Sistem açıldığında tekrar deneyin ancak MEB buna geçen dönemde izin vermedi.

  61. Merhaba hocam. Eşim sağlık personeli il dışı atama kura listesi 20 temmuz 2018 de yayınlandı. Atamalar çkys ye 7 ağustosa kadar düşmeme ihtimali var. Ayrıca Şu an aylıksız izinde olduğundan ataması çkys ye düşmeyecekmiş. Kılavuzda “kura tarihinden itibaren bir ay içinde başlaması gerekir” diyor. Buna binaen eşim şartlardan dolayı 15 ağustos ‘ta başlamayı düşünüyor. Daha önceki yıllarda atama kura listesiyle başvuru yapılmış Şimdi ben noter onaylı atama kura listesiyle başvuru yapabilirmiyim?

  62. Merhaba, atama kararnamesi çıkmıyor mu o zamana kadar? Atama kararnamesi alabilirseniz onla alamazsanız noter onaylı atama sonucu ile istemeniz söz konusu olabilir.

  63. Merhaba hocam benim eşim sağlık personeli. il dışı ataması yapıldı atama kararnamesi 7 ağustosa yetismeyebilir. Noter onaylı atama kura listesi başvuru için yeterlimi

  64. Merhaba benim iki sozleşmeli ögretmenin eş durumu kullanmasıya ilgili sorum olacaktı. Nişanlımla ben 2018 temmuz atamalarıyla atanan öğretmenleriz. İki yeni atanmış sözleşmeli öğretmen ne kadar süre eş durumu tayini isteyebilir

  65. Merhaba, MEB bu konuda duyuruya çıkmalı. Şu anda yaptığı eş durumu atamasında ikisi de sözleşmeli olana bu hakkı vermedi. Bu yüzden sorduğunuz sorunun kesin bir cevabı yok.

  66. Hocam Merhaba. 2019 şubat döneminde eş durumu için başvuru yapacam. Eşim özel sektörde çalışıyor. İstenilen evrakları başvuru tarihinden bir hafta önce hazırlarsam Bi sorun olur mu?

  67. Merhaba, başvuruların ilk haftasında hazırlamanız yararınıza olacaktır.

  68. hocam merhaba sorum şu yanıtlarsanız sevinirim . eşim emekli ancak kendi işyerini işletiyor. vergi dairesine ve esnaf odasına kaydı var. eş durumu tayini isteyebilir miyim lütfen cevaplar mısınız hiçbir yerde cevap bulamadım

  69. Merhaba, önceki özür grubu atama kılavuzlarını incelediniz mi? Eşinizin durumuna uygun bir madde bulamadınız mı?

  70. defalarca inceledim ancak bulamadım maalesef … kimse de bilmiyor umudum sizsiniz

  71. Merhaba hocam eşimin ilk ataması olacak .benim şirketimde Tekirdağ da ilk atama esnasında bunu belgelendirsek tekirdağ veya yakın lokasyonlara atama olur mu yada kaydırılabilir mi teşekkür ederim

  72. İyi günler. Eşim özel sektörde çalışıyor ve ikimiz aynı ilçede çalışıyoruz şu anda. Ben ilde başka bir ilçeye eş durumu tercihi yapabilir miyim ?

  73. Merhaba. Nişanlım özel sektörde çalışıyor ve benim haziranda zorunlu hizmete gitmem gerekiyor. Temmuzun başında nikah yapsak ağustostaki eş durumu atamasına yetişir miyim? Kabul ederler mi?

  74. Merhaba, zorunlu hizmete gitmeniz ya da gitmemeniz eş durumu için engel değil. Örneğin haziran ayında başka bir ile zorunlu hizmete giderseniz orada göreve başlayacaksınız. Temmuz ayında resmi nikah kıydıktan sonra ağustos ayında eş durumu isteyebilirsiniz.

  75. merhaba. eşim 2016 da özel sektörde çalışmaya başladı. konyanın seydişehir ilçesinde.bende 2017 de eş durumu ile aynı ilçeye geldim. 2 senedir çalışıyorum. eşim şu anda konyanın başka ilçesinde işe başlarsa ben ağustosta eş durumu tayini isteyebilir miyim? yoksa orada da sigortasının dolması şart mı?

  76. Merhaba, istersiniz. Başka ilçede ekstra 360 sigorta şartı yok. Toplamda sigorta süresine bakılıyor.

  77. Merhaba, Eşim farklı bir ilde çalıştığı için istenilen evraklar kargo yoluyla mı bana gönderilecek yoksa taratıp maille de gönderebilinir mi ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu