2.Dönem Uzaktan Eğitime Devam Sadece DYK’lar Yüz Yüze

Milli Eğitim Bakanlığı resmi yazısında okullarda 2.dönemin 15 Şubat 2021 tarihinde başlayacağını duyurmuştu. 15 Şubat tarihinden itibaren okulların yüz yüze eğitime geçip geçmeyeceği konusu ise hala belirsizliğini sürdürüyor. 

Destekleme ve yetiştirme kursları ile beraber okullar uzun bir aradan sonra yüz yüze eğitime geçti. Sadece 8,12 ve mezun öğrencilerin katılabildiği kurslar 22 Ocak tarihi itibariyle başladı.

15 Şubat’ta Yüz Yüze Eğitime Geçilecek Mi?

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, okulların yüz yüze eğitime geçmesi için çalışmalar yürüttüklerini ve okulları açmak istediklerini belirmişti. Vaka sayılarının da düzenli düşüşü yüz yüze eğitim ihtimalini de artmıştı.

Fakat birkaç gündür meydana gelen vaka artışları ve son yapılan Bilim Kurulu toplantısı sonucunda bilim kurulu üyelerinin yüz yüze eğitimin en erken 15 Mart’ta başlaması gerektiğini belirtmesi milli eğitim bakanlığı tarafından yüz yüze eğitim kararının askıya alınmasına sebep oldu.

Okul Uzaktan DYK’lar Yüz Yüze

Okulların açılması ile ilgili birçok senaryo var ancak Milli Eğitim Bakanlığı son olarak okulu ilk dönem olduğu gibi uzaktan eğitimle devam ettirip sadece destekleme ve yetiştirme kurslarının yüz yüze eğitim olarak devam etmesi görüşünde. Ülkemizde de görülen mutasyona uğramış covid-19 vakaların artması, öğretmenlerin aşılanmasının tamamlanmadan okulları yüz yüze eğitime açılmaması düşünüldüğünde 2.dönem tamamen uzaktan eğitimle dersler işlenip, sadece destekleme ve yetiştirme kursları yüz yüze eğitime devam edebilir.

Milli Eğitim Bakanlığının nihai kararının Şubat ayı ilk haftasında vermesi bekleniyor.

WWW.OGRETMENLERİCİN.COM/ÖZEL

8 Yorum

  1. Eşi çalışan öğretmenler okulun açılmasını istemiyor, eşi çalışmayan tek maaşlı öğretmenler ise okulların açılmasını istiyor. Ek ders ücreti özellikle tek maaşlı öğretmenlerin tek geliriydi

  2. 2.dönemde de eğitim her kademesinde uzaktan olmalı.Öğretmenler de risk taşıyor.Bizim de evimizde 65 yaş üstü ailemiz var.Onlara hastalığı taşısak,onların hastalanmasına sebep olsak bu işin vebalini kim ödeyecek soruyorum size

  3. Okulumla evim arası 100 km buna bir de vaka sayıları eklenince uzaktan eğitim en iyisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu