
Uzman öğretmenlik sınavı sonrası Mill Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesinde basın açıklaması yapıldı.
İşte o açıklama
Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı tamamlandı.
Tek oturumda düzenlenen ve saat 10.00’da başlayan sınav, 12.30’da tamamlandı.
81 ilde, 1.489 sınav merkezinde 28 bin 650 salonda gerçekleştirilen Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı’nda 70 bin kişi görev yaptı.
Uzman Öğretmenlik Sınav Soruları MEB tarafından yayınlandı (19 Kasım 2022)
Sınavda, adaylara her biri 1 puan değerinde 100 soru yöneltildi ve 150 dakika yanıtlama süresi verildi.
Değerlendirmesi 100 puan üzerinden yapılacak sınavda yanlış cevaplar, doğru cevapları etkilemeyecek. Sınav sonucuna göre 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacak.
Sınav sonuçları, 12 Aralık 2022 tarihinde ilan edilecek.
Uzman Öğretmenlik Sınav Soruları Zor Mu Kolay Mı? Öğretmenlerin Sınava Dair Yorumları
Uzman Öğretmenlik Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
Atacağınız başlığın a
Keşke zor olsaydı da herkes memnun kalsa idi o zaman bakana teşekkürler yağardı anlaşılan o ki kimseye yaranilmaz çok zor olmalı idi sınav değilmi
Peki ya buna ne demeli kim bununla ilgili bir yazı vs yazacak var mı kimse? Dershane öğretmenlerinin dershanede çalışma süreleri uzman öğretmenlikten sayıldı da Ücretli Öğretmenlerin çalışma süreleri neden uzmanliktan sayılmadı? Ücretli öğretmenler Uganda da mı öğretmenlik yaptı? Devletin okulları değil mi ? Bu tutarsızlığı kim anlatacak kim izah edecek?
MESELE SORULARİN ZOR YADA KOLAY OLMASİ DEĞİL.BU SİNAV NİYE YAPİLDİ? MESELE BU. OGRETMENİN ÖNÜNE KEMİK ATAR GİBİ SİNAV OLMAZ. ERİTTİKLERİ MAAŞI YERİNE KOYSUNLAR YETER.!!!
Ben sana yazayım; yıllarca dershanede öğretmenlik yaptım’birgün bir baktım,devlet bu fetöcüleri temizlemek adına dershaneleri kapatmaya karar vermiş,biranda onbinlerce dershane öğretmeni işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı, devletimiz varolsun bu durumu ortadan kaldırmak içinde bize imkan tanıdı.Şimdi soruyorum size, sizin hazır olan işininizi devlet elinizdenmi aldıda devletten bir imkan bekliyorsunuz?Kaldıki bir dershanede bile çalışma başarısı gösteremeyen sizlere devlet iş vermiş.
Adil efendi biz devlete boş beleşten girmedik. Kpss gibi zorlu bir süreçten geçtik. Aslında tam da kendini tarif ediyorsun. Kpss yi gözün(!) yemediği için abi ne verirsen mantığı ile yillarca dershanede üç kuruşa çalıştın. Yani işin özü senin anlayacağın devlet öğretmen adaylarının kalitelisini kpss ile kendi bünyesine katar kalanı da senin gibi dershanede çalışır. Sana tavsiyem perspektifini biraz geniş tut…
Sen ne yiyip iciyorsun Adil bey bize de söyle de biz de kullanalım. Dershanede çalışma başarısı nedir laaa. Dershanede bizim bildiğimiz aranmayan öğretmenler çalışıyor. ::)Ha kesinlikle onlarla ilgili bir sıkıntımız yok. Allah razı olsun hepsinden. Emeklerinçoktur üzerimizde. Ama öğrenciyken dershaneye gittiğimiz dönemlerde de onlar Kpss çalışıyordu atanmak için.Ilahi Adil bey Allah da seni güldursun
Arkadaşlar bu konuşmalar öğretmen camiasına zarar verir kolaydı,zordu.Özellikle gündem oluşturmaya çalışıyorlar sınavdan önce sesi çıkmayanlar
.
Bence siz devlete öğretmen olmayı beceremediginiz için dershaneye gittiniz.Kesinlikle her yıl KPSS sınavına giriyorsunuzdur
Ben de ÖMK sınava giremedim. milli eğitime dilekce verip itiraz ettik fakat bir şey değişmedi. Kayıt yaparken kaydet boşa mı düştü o anda tekrar kontrol yapmadık, meb inatla başvuru kaydedilmediğini ima etti. Inşallah bu hata düzeltilir ve bizlere de ek sınav açılır yoksa bütün yaptığımız çalışmalar ve izlenen 154 video da cabası. Bakalım bizim de duamız alınacak mı? Ögretmenler Gününde beklediğimiz müjdeyi verecek mi?
Maksat hasıl oldu. Bu sınavla öğretmenlerin vasiflari yükseldi, öğrenciler daha vasıflı öğretmenlere, öğretmenler bundan sonra daha müreffeh bir hayata, ülke problemsiz bir eğitim öğretim hayatına sahip oldu. Böylece ” 1200000 bin öğretmen boş konuşuyor, onlar bu işten anlamaz, ben ne dersem o olur bu camiafa” diyen sn bakanımızın da başı göğe erdi. Vatana millete hayırı olsun.