Öğretmenler 6 Şubat'tan beri yatıyor. Maaşları verilmesin!

Öğretmenler 6 Şubat'tan beri yatıyor. Maaşları verilmesin!

Öğretmenler 6 Şubat'tan beri yatıyor. Maaşları verilmesin!

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 2 büyük depremin şiddeti 7.7 ve 7.6 olarak ölçüldü. Depremden 10 tane il fiziksel olarak etkilenirken tüm Türkiye bölgeye seferber oldu.

Deprem gününde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye Genelinde okulları 20 Şubat tarihine kadar, deprem bölgesinde ise 1 Mart tarihine kadar erteledi.

Kimi öğretmenler bölgedeki akrabaları için koşarken, kimileri AFAD ve bölgedeki sivil toplum kuruluşlarıyla gönüllü çalışırken, hatta bazıları enkaz kurtarma ekiplerine katılırken, bunun yanı sıra bulundukları illerde okullarda kamyon kamyon yardımlar ve deprem bölgesinden göç eden ailelerin ellerinden tutmaya çalışırken ekşi sözlükte açılan başlık ayrıştırmayı gözler önüne serdi.

Deprem zamanı tüm ülke kenetlenmeye çalışırken 6 Şubat tarihinden itibaren öğretmenlerin yaptığına tatil denmesi öğretmenlerin içerisinde bulunduğu özverili duruma söylenmiş laftır. Deprem bölgesine gönüllü giden binlerce öğretmen çocuklara psikolojik destek vermekte. MEB akut ekipleri sabah akşam çalışmakta, illerdeki okullara büyük sorumluluklar düşmekte. Bunların yanı sıra süreçte çoğu öğretmen maaşlarını yardım için bağışlamış, herkes kendi bünyesinde yardımlar yapmıştır.

Ekşi sözlükte açılan başlıkta ise buna öğretmenlerin 6 Şubat tarihinden beri tatil yapması gözüyle bakılıyor, bu süreçte aldıkları maaşların deprem bölgesine bağış yapılması talep ediliyor.

Bu şekilde bu kadar kayıp varken, öğretmenler alanda çalışırken bu yönde yapılan yorumları kınıyoruz.

İşte girilen entry:

fo8mjtcxeaw8aob.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1434 Yorum