Milli Eğitim Bakanlığı Ayrıştırmaya Devam Ediyor!

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile eğitim emekçilerinin bölen, aynı işi yapan fakat farklı ücret alan öğretmenler yarattığı yetmezmiş gibi şimdi de memur, idari personel ve teknik personeli ötekileştirme devam ediyor. Öğretmenevlerinde konaklayan öğretmenlere %50 indirim yapılıyor. Aynı okul/kurumda görev yapan, memur, hizmetli, idari ve teknik personele indirim yapılmıyor. Bu ayrımcılık nedendir? Arkadaşlarımız eğitimin parçası değil midir?

Yine 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenler öğretmenevlerinin restoran, kafeterya ve lokal hizmetlerinde verilen bütün yiyecek içecek hizmetlerinden %30 oranında yararlanıyor. Ama yine üvey evlat muamelesi gören memurlar, hizmetliler, idari ve teknik personeller yararlanamıyor.

Türkiye’de eğitim emekçileri böl, parçala, yönet politikalarının kurbanı oluyor.

Faik ALKAN

Eğitim Sen Şube Başkanı

8 Yorum

  1. Milli Eğitim ne yapsa bir sekilde elestirilmeye devam ediyor. Bugüne kadar hangi bakan bu çalışmaları yaptı, bazı şeyleri de alkışlamak lazim.

  2. Adı üstünde, hayır evi değil öğretmenevi. Hangi mantıkla bunu soruyorsunuz?

  3. Milli eğitim deki memurların kendilerini sürekli öğretmenle denk görmeleri , öğretmenlere verilen olanaklara ve haklara göz dikmeleri anlaşılır bir şey değil.Biraz haddinizi bilin.Kardeşim okusaydında öğretmen olsaydın.Yapılan iş ayrımcılık değil. Adı üstünde öğretmen evi.

  4. Bakanlığın adını da öğretmen bakanlığı yapın. Bu sayede hiç bir sorun kalmayacaktır.

  5. Sınav giriş belgesi alamayıp da sınava giremeyenlere bir hak tanınsın, yoksa bütün çalısma boşa gidecek. Tamam meb msj gönderdi ama hergün onlarca mesaj gelyor takip edemeyebiliyorsun aksilik. Umarım bize de bir şanş verirler…..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu