
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 9 üniversiteye rektör ataması resmi gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre:
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Veysel Eren, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Sinanoğlu, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İlhan Yaşar Hacısalihoğlu, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğüne Prof. Dr. Yusuf Baran, Kafkas Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Erol Turan, Sabancı Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Yusuf Leblebici ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fatih Yılmaz atandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, atamaları 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13’üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2, 3 ve 7’nci maddeleri gereğince yaptı.
Zorunlu hizmet affı mutlaka gelmelidir.Düşünemediğiniz mağduriyetleri yaşayan birçok insan var.Eşinin işsiz kalma durumu,boşanmalar,çocukların olması.Bekar bir öğretmen bu mağduriyetleri anlayamaz.Gerek evrak yükünün azaltılması gerek bu tür mağduriyetlerin ortadan kaldırılması için zorunlu hizmet affı (daha önce de geldiği gibi)tekrar gelmelidir.
Zorunlu hizmet affı gelmelidir.Daha önce olan ve bu konudaki öğretmenlerin faydalandığı bir durum tekrar yapılmalıdır.
Sanki cezaevindeki suçlulara af gelsin istiyoruz.Mağdur olan öğretmenler hakkını arıyor.Bu kadar bencil olmayın.Herkesin bir mağduriyeti var ki o kadar insan af istiyor.Daha fazla haber yapılmasını istiyoruz.Zorunlu hizmet affı gelsin artık.