
Türk Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Demirbaş, Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi’nde görevli bir öğretmenin, öğrencileri siyasi mitinglere götürdüğünü, hakkında soruşturma başlatılmasına rağmen geri adım atmadığını, bunun yanı sıra yine öğrencileri kullanarak okuldaki bazı öğretmenlere çeşitli iftiralar attırıp mobbing uyguladığını öne sürdü.
Resul Demirbaş, söz konusu öğretmen hakkında skandal iddialara yer verdiği, “Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi’nde neler oluyor?” başlıklı yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Güzel Sanatlar Lisesinde görev yapan bir öğretmenin okulun 12. Sınıf öğrencilerini etkileyerek Mitinglere götürdüğünü, bunun sonucunda soruşturma açıldığını bilmekteyiz. Soruşturması devam ederken yine aynı öğretmenin aynı eylemlerine devam ettiği Okulunda kendisi gibi düşünmeyen ve aynı dünya görüşünde olmayan öğretmen arkadaşlarına öğrencileri kullanarak iftiralar atmakta öğretmenleri yıldırma politikaları ile okuldan uzaklaştırmaya çalışan bir kumpas çetesi oluşturmuştur. İftira attığı öğretmenler mahkemelik olup zor zamanlar geçirmiştir. Öğretmenler mahkemelerden beraat etmiştir. Ancak bu iftira çetesi yaptığı eylemlere devam etmekte olup öğretmenlere mobbing uygulayıp saldırılarına devam etmekte ve okul kültürünü ve huzurunu bozmaktadır. Bu iftiracı gurubun lideri olan öğretmen görevini kötüye kullanarak kendi öğretmen arkadaşlarına bu eziyeti yapmaya devam etmektedir.
Okullar eğitim yuvasıdır siyaset yuvası değildir. Bırakın Okullarda siyaset konuşmanın bile yasak olduğu bilinmesine rağmen bununla da yetinmeyip öğrencileri mitinglere götürüp onları kendi düşünceleri doğrultusunda doldurup yalan ifadelerle öğretmenleri bu hale getiren bu öğretmenin acilen okuldan uzaklaştırılması için gerekenlerin ivedilikle yapılması ve okul huzurunun yeniden tesis edilmesi gerekmektedir. Yetkilileri göreve davet ediyoruz.
Saygılarımla kamuoyuna arz olunur.”
Kimmis o it
Pdr bir zsmanlar en rahat õğretmenlik (yatma yeri) diye tercih edilirdi.
Ya; okula, camiye, Kışlaya siyaseti siz soktunuz. Şimdi karşı birisi yaptı diye canınız mı acıdı. Siz artık sarı sendikasınız. Sizin için Çalışanların hakkı değil hükumetin yandaşlığı önemli. Yıllarca size üye olduğum için utanıyorum şimdi. Siz ve ortağınız söz sahibi olalı hep kayıptayız. Şimdi emekliyim. Sizden önce emeklinin maaşı askeri ücretin %44 üstünde iken, şimdi %35 altına düşürdünüz. Bu mu sendikacılık? Sayenizde emekli %79 kayıpta.
Kesin örgüt üyesidir o şerefsiz. Meslekten derhal men edilmeli.Bu haber sadece bir tanesi. Kimbilir daha kimler vardır aynı şekilde davranan.