Deprem bölgesindeki öğretmenlere tayin hakkı verilecek mi?

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden 11 il fiziksel olarak etkilendi. Yaşanan felaketin ardından bölgede OHAL ilan edildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise bölgede okulları tatil etti. 27 Mart tarihinde tüm illerde okullar açılmış olacak.

Lakin bazı öğretmenlerimiz psikolojik olarak hazır değil. Evleri yıkılan, yakınlarını arkadaşlarını kaybetmiş, evleri hasar alan, yaşadığı psikolojik travmayı atlatamamış öğretmenlerimiz var. Hatt bazılarının barınacak yerleri bile yok.

Bu öğretmenlerimize görevlendirme ya da tayin hakkının verilmesi için sosyal medya üzerinden talepte bulunuyor.

Deprem bölgesindeki öğretmenlerimize tayin ay da görevlendirme hakkı verilmelidir.

4 Yorum

  1. Arkadaşlar bunu fırsat gibi görmüyoruz ben 25yillik öğretmenim ve 20yildir memleketimde görev yapıyorum evim ağır hasarlı yakinlarimiz arkadaşlarımız öldü memleketim kötü durumda o yüzden oraya dönmek bizim için çok zor şuan oralar deprem riski olmayan yerler ama gidemiyoruz

  2. Deprem bölgesinde evimiz kiraydi hasarlı durumda olduğu için cikartıldık. Öğretmenevine geçtik orta hasarlı denildi mühürlendi oradan da cikartıldık ev arıyorum yok. 1 yaşında çocuk var. Art niyetli değiliz kaçmıyoruz bir deprem bölgesinden bir başka deprem bölgesi olan Osmaniye ye tayin istiyoruz. Tayin süremiz doldu zaten

  3. Deprem bölgesindeki öğretmenlerimizin biran önce eş durumu tayini yapılmalı

  4. Zaten okullar tatil kesinlikle tayin hakkı verilmemelidir. Polise imama sağlık görevlisine orman memutlarına tarım ve hayvancılık memurlarına postacıdına vs hiçbir memura tayin hakkı verilmezken öğretmene verilen bu hak çok bile!Ayrıca bu tatin isteyenler gidecek gittikleri yerdeki garip ücretli öğretmenleride işinden edecek. Gariban ücretli düşünen yok tabi. Oturun oturduğunuz yerde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu