Temmuz Ayında Öğretmenlerin Ek Ders, Nöbet, İyep, Dyk vs. Ücretleri Belirlendi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Ak Parti tarafından sunulan önergeyle memur maaşlarına %17,55 oranında enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammıyla birlikte 8000 TL seyyanen zam yapıldı. Ancak, ek ders ücretleri için seyyanen zam yapılmadığından sadece %17,55 oranında bir zam gerçekleşti.

Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Belirlenen Ek Ders Ücretleri

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlere saat başı ödenecek olan ek ders ücretleri aşağıdaki şekilde belirlendi:

Gündüz Ek Ders: 60,12 TL

Gece Ek Ders: 64,41 TL

İYEP Gündüz: 60,12 TL

İYEP Gece: 64,41 TL

DYK Gündüz: 120,24 TL

DYK Gece: 128,82 TL

Destek Eğitim Odası (%25 Artırımlı): 75,15 TL

Destek Eğitim Odası Gece (%25 Artırımlı): 80,52 TL

Nöbet Ücreti: 60,12 TL
para-2-002.webp

Bu ücretler, öğretmenlerin aldıkları derslerin saatine göre değişiklik göstermektedir. Temmuz ayında uygulanacak olan bu ücretlendirmeyle birlikte öğretmenler, ek derslerinden hak ettikleri ücreti almış olacaklardır.

Öğretmenlerimize verilen bu ek ders ücretleri, emeklerinin karşılığını almaları açısından önemlidir. Bu sayede öğretmenler, mesleki motivasyonlarını koruyarak eğitime katkılarını sürdürebileceklerdir.

Temmuz ayıyla birlikte yürürlüğe girecek olan bu ücretlendirme, öğretmenlerin maddi anlamda daha iyi bir duruma gelmelerine yardımcı olacak ve eğitim kalitesinin artmasına olumlu yönde katkıda bulunacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu