Norm Fazlası Olup Tayin İsteyen O Branş Öğretmenleri Yine Norm Fazlası Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı norm fazlası yer değişikliği işlemlerine tarihinde hiç olmadığı kadar büyük önem vermektedir.

Öğretmenlerin mevcutta görev yapmış oldukları ilçeden saatlerce uzaklıktaki ilçelere hatta köylere resen tayininin çıkabileceği bu düzenleme öğretmen istihdamı için etkili bir yol olsa da öğretmenlerin tüm aile yaşantısını altüst edebilecek sonuçlar doğurmaktadır.

Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından zorunlu derslerde ve seçmeli derslerde ders saatleri anlamında gidilen değişiklikler bazı branşları atandıkları her kurumda norm fazlası olmaya zorluyor.

İmam Hatip ortaokullarında görev yapmakta olan bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenleri, teknoloji ve tasarım öğretmenleri halihazırda kendilerine çok zor norm bulabilirken bakanlığın İmam Hatip ortaokullarında yapmış olduğu düzenlemeler sebebiyle iyice zor duruma girdiler.

Resen tayinleri bile çıksa yine norm fazlası olacaklar

Bu okullarda ders saatleri azaltılan söz konusu öğretmenlerin gitmiş oldukları eğitim kurumlarında da alanlarında seçmeli ders okutulmaması halinde yine norm fazlası olması ve bir sonraki sene yine norm fazlası atamalarla görev yerinin değişmesi sebebiyle mağdur olma ihtimalleri bulunmaktadır.

Yapay zekanın ve teknolojinin zirvede olduğu dönemde bu branşlar neden norm fazlası oluyor?

Yapay zekanın ve teknolojinin bu kadar hayatımızda olduğu bir dönemde bu branşların yok sayılması, gelişmiş ülkelerin kodlama ve teknoloji eğitimine verdiği önemin tam tersi yönde bir karara işaret etmektedir.

Konuyla ilgili olarak sizler ne düşünüyorsunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu