
Milli Eğitim Bakanlığı algı yönetimi yapmaya çalışan haberlerle ve sosyal medya içerikleri ile mücadele etmek için önemli bir çalışmaya imza attı
Milli Eğitim Bakanlığı uzun bir süredir yapmış olduğu çalışmalarla ilgili Özellikle sosyal medya üzerinden algı yönetimi yapmaya çalışan kişilerle ve hesaplarla mücadele ediyor. Konu ile ilgili olarak bakanlık bu mücadelesini daha etkili bir hale getirebilmek için sosyal medya hesapları oluşturdu.
Millî Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Yılmaz Güney bahsi geçen çalışma ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Millî Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Yılmaz Güney “Neredeyse toplumun tamamına yani 86 milyona hitap eden bir Bakanlığız. Malumlarınız üzere baş döndürücü bir hızla değişen ve dönüşen bir dijital çağda bilgiye erişim her zamankinden daha kolay hâle gelmiş ancak yanlış bilginin, yani “dezenformasyon”un yayılması da bir o kadar hızlı yaşanır olmuştur.
Yalnızca bireylerin ve toplumların doğru kararlar almasını değil, toplum katmanlarının birbiriyle saygı, sevgi ve hoşgörü çerçevesinde iletişim kurmasını da engelleyen “dezenformasyon”, hem ulusal hem uluslararası düzeyde sorunlara yol açan önemli bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır.
Hâl böyle olunca her zamankinden daha büyük bir tehdit ve tehlike unsuruna dönüşen, mesaimizin önemli bir bölümünü işgal ederek her birimiz için zaman ve enerji israfına sebep olan “yalan haber, yanlış iddia ve bilgi kirliliği”yle mücadelede etmek ve doğrusunu kamuoyuna ulaştırmak görevimiz, sorumluluğumuz var.
Diğer yandan Bakanlığımızın kurumsal itibarı ve güvenirliğini korumak ve karalama amaçlı içerikleri de cevapsız bırakmamak gerekirdi.
Bu bağlamda Basın ve Halkla ilişkiler Müşavirliğimizde “Dezenformasyonla Mücadele Merkezi” sosyal medya hesapları kurarak Bakanlığımıza yönelik yalan haber ve asılsız iddialarla mücadelemizi bu hesaplar üzerinden de sürdürüyoruz.” dedi.