MEB Bu Sene Şube Rehber Öğretmenlerine 1.304 TL Daha Az Ek Ders Ödemesi Yapacak
Milli Eğitim Bakanlığı 2025-2026 eğitim öğretim yılında şube rehber öğretmenliği görevi olan öğretmenlere 1.304 TL daha az ek ders ödemesi yapacak.
Geçtiğimiz yıldan farklı olarak Sınıf rehber öğretmenlerinin aylık 1304 TL tutarında ek ders kaybı olacak
Milli Eğitim Bakanlığı 2025-2026 eğitim öğretim yılı içerisinde uygulanmak üzere okullar başlamadan önce almış olduğu kararlar neticesinde rehberlik ve yönlendirme isimli dersi müfredat sistemine almıştır.
Rehberlik ve yönlendirme dersi için öğretmenlere ek ders ödemesi yapılmayacaktır?
Rehberlik ve yönlendirme dersi şube rehber öğretmenleri tarafından okutulacak olan zorunlu bir derstir. Söz konusu dersin herhangi bir ek dersi yoktur. Yani şube rehber öğretmenlerine bu ders kapsamında herhangi bir ek ders ödemesi yapılmayacaktır.
Kesinti tutarı nasıl hesaplanacak?
Öte yandan haftada 30 saat derse giren şube rehber öğretmenleri bu derse yapılmayacak ödemeden ötürü 3 saat alacakları hazırlık planlama ücretlerini 2 saat üzerinden alacaklardır. Bu da haftalık 2 saatlik bir ek ders kesintisi anlamına gelmektedir. 4 haftalık bir ay üzerinden ise söz konusu öğretmenlerin 8 saat ek ders kaybı meydana gelecektir. Söz konusu kayıp saati 163 TL'den 1304 TL'ye denk gelmektedir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.