Öğretmenlere yönelik düzenlemeler gerekli

Öğretmenlere yönelik düzenlemeler gerekli

Öğretmenlere yönelik düzenlemeler gerekli

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 11 ilde yıkım gerçekleşirken eğitim alanı bu yıkımdan büyük hasar aldı… Eğitimde yaralar sarılmaya çalışılıyor…

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 11 ilde ciddi yıkım yaşandı. Yaşanan yıkım ile 50 bine yakın vatandaş vefat etti. Depremden birçok alanda ciddi yaralar alırken, eğitim alanı da depremden etkilendi. Depremin ardından yaralar sarılmaya çalışılırken, öğrencilere yönelik birçok adım atıldı fakat öğretmenler için eğitim sendikalarından çağrılar geldi. Sendikalar, öğretmenlere yönelik düzenlemelerin yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 11 ilde yaşanan yıkım ile 50 bine yakın vatandaş vefat etti. Depremden birçok alan ciddi yaralar aldı, eğitim alanı yara alan alanların başında geliyor. Eğitim alanında okullar kapatıldı, deprem nedeniyle hasar alan okulların yerine çadır ve konteyner sınıflar açılmaya devam ediyor. Depremin ardından öğrencilere yönelik çalışmalar yapılırken, öğretmenler içinde eğitim sendikaları çağrıda bulundu.

DEPREM BÖLGESİNDE BULUNAN ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER UNUTULMAMALI

Deprem nedeniyle tüm vatandaşların psikolojik açıdan etkilendiğini ifade eden Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Başkanı Hamdi Sürücü, öğretmenlere ilişkin düzenlemelerin önemli olduğunu belirterek, “Öğretmenlerimizin psikolojik desteğe ihtiyacı olacak. Sonuçta öğretmenlerde birer insan. Bu konuda özel çalışmaların gerçekleştirilmesi gerekli. Barınma sorununa ilişkin olarak ise kurulan konteyner kentlerde öğretmenlere öncelik verilmesi gerekmekte, her sabah öğrencileri için çalışan öğretmenlerimiz için önemli bir adım olacaktır. Öğretmenlerimizin maddi kayıplarına karşılık vatandaşlarımıza verilecek desteklerden faydalanmaları için düzenlemelere ihtiyaç var. Bunların yanı sıra bölgede çalışan ve asgari ücretin altında ücret alan ücretli öğretmenler unutulmamalı, ücretli öğretmenlerimiz için ek teşvikler uygulamaya konulmalı” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlere Teşvik Edici Düzenlemeler Yapılmalıdır

Afet bölgelerinde görev alan ve alacak olan öğretmenlere ilişkin olarak maddi ve manevi desteklerin verilmesinin gerekli olduğunu ifade eden Türk-Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, öğretmenlerin teşvik ve destek verici düzenlemeler ile desteklenmesi gerektiğini belirterek, “Elverişsiz koşulların hakim olduğu bölgelerde görev yapan meslektaşlarımıza ‘Zorunlu Hizmet Tazminatı’ ödensin. Böylece, bu bölgelerdeki öğretmen istikrarını sağlamak için meslektaşlarımızı teşvik ederek esir etmek zorunda kalınmayacaktır. Tüm bu sıkıntılara rağmen bölgede görev yapan ya da yapacak olan öğretmenlerimize ‘Afet Tazminatı’ adı altında bir ek ödeme mutlaka yapılmalıdır. Bu tedbir, hem bir takdir hem de teşvik edici bir tasarruf olarak sürece büyük katkı sunacaktır. Deprem nedeniyle hayatını kaybetmeyen birçok meslektaşımız yaralanmış, evlerini ya da yakınlarını kaybetmiş ya da fiziksel ve psikolojik açıdan olumsuz etkilenmiş durumdadır. Bir kısım öğretmenlerimiz de çocuklarını eğitimleri için başka illere nakille göndermiş durumdadır. Bu arkadaşlarımızın, bölgede görevlerini verimli şekilde ifa etmeleri tabii ki mümkün değildir. Bu öğretmenlerimizin, en azından koşullar iyileştirilinceye kadar, başka illere nakil ve görevlendirmelerinde kolaylık sağlanmalıdır” dedi.

DEPREM BÖLGESİNDE EĞİTİMİN DEVAMI İÇİN ATAMA İLE ÖĞRETMEN AÇIĞI KAPATILMALI

Deprem bölgesinde birçok ihtiyacın olduğunu ifade eden Anadolu Eğitim Sendikası (AES) Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, öğretmenler ve eğitim çalışanlarının çalışma koşullarında yaşanan değişimlerin unutulmaması için çağrıda bulunarak, “Öncelikle bu bölgelerde okulların açılabilmesi ve sağlıklı şekilde sürdürülebilmesi için var olan öğretmen açığı giderilmeli, ücretli öğretmen yerine kendi alanından mezun olmuş kadrolu öğretmen ataması yapılması şarttır. Deprem bölgelerinde çalışma şartları, eğitim öğretim faaliyetlerinin gerçekleşmesindeki zorluklar dikkate alınarak, depremden etkilenen il ve ilçelerimizdeki bütün eğitim kurumları zorunlu çalışma yükümlülüğü kapsamındaki hizmet alanı olarak yeniden düzenlenmelidir. Bu zor koşullarda çalışan öğretmen ve eğitim çalışanları maddi olarak da motive edilmelidir. Deprem bölgesinde görev yapan öğretmenlere sınırlı şartlar altında tayin hakkı verilmiştir. O bölgede görev yapan öğretmenlerin psikolojik olarak rahat edebilmesi için süresiz ve şartsız diğer bölgelere tayin hakkı verilmeli, aynı şekilde diğer bölgelerden deprem bölgesinde görev almak isteyen öğretmenlere de süresiz ve şartsız tayin hakkı verilmelidir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum