1 Mayıs'ta Son Bulacak Olan Ücretsiz Doğal Gaz Uygulaması!

1 Mayıs'ta Son Bulacak Olan Ücretsiz Doğal Gaz Uygulaması!

1 Mayıs'ta Son Bulacak Olan Ücretsiz Doğal Gaz Uygulaması!

Ülkemizde uzun bir süredir devam eden ve vatandaşlara önemli bir avantaj sağlayan ücretsiz doğal gaz uygulaması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nisan 2023'te duyurduğu bir kararla hayata geçirilmişti. Ancak, bu uygulama artık sona eriyor. 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren, 19,7 milyon haneye her ay 25 metreküp doğal gazın ücretsiz olarak verilmesi sona erecek ve vatandaşlar doğal gaz kullanımını artık faturalarıyla karşılayacaklar.

Erken Müjde: Ücretsiz Doğal Gazın Geçerliliği ve Sonuçları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurusunun ardından yayımlanan kararname ile konut abonelerinin yanı sıra ibadethane ve cemevi aboneleri de ücretsiz doğal gaz hizmetinden faydalandı. Toplamda 6,4 milyar metreküp doğal gaz, vatandaşlara ücretsiz olarak sunuldu. Ancak, bu destek artık sona eriyor ve 1 Mayıs 2024'te vatandaşlar doğal gaz faturalarını ödemek zorunda kalacaklar.

Faturalara Yansıyan Değişiklikler ve Mali Durum

1 Mayıs'tan itibaren, doğal gaz kullanımının faturalara yansıması nasıl olacak? Konutlardaki 25 metreküp doğal gaz, faturalara 150 lira olarak yansıtılacak. Bu miktar, Türkiye genelindeki metreküp başına düşen fiyatlarla hesaplanmıştır. Özellikle mutfak ve sıcak su ihtiyacı için kullanılan doğal gazın, artık faturalara 150 lira olarak yansıtılacağı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.