2023 Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor?

2023 Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor?

2023 Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor?

2023 Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor? Bin Aydan Daha Hayırlı Olan Ramazan Ayı Yeni Yılda Ne Zamana Denk Geliyor?

Müslümanların kutsal ayı Ramazan her yıl heyecanla bekleniyor. Camilere mahyalar asılacak, davulcular sokaklara çıkacak, ezan vakti toplar atılacak, pide kuyrukları başlayacak. Peki, bunların hepsi 2023 yılında ne zaman yapılacak?

11 ayın sultanı Ramazan ayı Müslümanlar için oldukça değerli ve bereketli bir ay. Ramazan yaklaşırken hazırlıklar başlar. Camiler Ramazan ayı için mahyalar ile süslenir. Mahallelere davulcular görevlendirilir. İftarlar için hazırlıklar yapılır, hurmalar alınır. Sahura kalkılacak gecenin akşamı teravih namazı kılınır. Dünya üzerindeki Müslüman herkesin ibadetlerle geçirdiği Ramazan ayı her yıl 10 daha öne gelir. Bunun sebebi ise şöyledir; Ramazan ayının zamanı Hicri takvime göre belirlenir. Hicri takvim bir Ay takvimidir ve bu yüzden bir yılın uzunluğu Miladi takvimden 11-12 gün daha kısadır. Bu yüzden Ramazan ayı her yıl Miladi takvimde öne gelir. 2022 yılı Ramazan ayı 2 Nisan Cumartesi günü başlayıp 1 Mayıs Pazar günü sona ermişti.

2023 yılında ise 23 Mart Perşembe günü başlayacak ve 20 Nisan Perşembe günü bayram arefesi ile bitecek.

Ramazan Bayramı’nın 1.günü: 21 Nisan Cuma günü,

Ramazan Bayramı’nın 2.günü: 22 Nisan Cumartesi günü,

Ramazan Bayramı’nın 3.günü: 23 Nisan Pazar günü olacak.

Kadir gecesi ise 17 Nisan Pazartesi’ye denk gelecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenlericin.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.