Adalet Bakanı Tunç'tan Güçlü Çıkış: Bilgi Güvenliğimizi Koruyoruz

Adalet Bakanı Tunç'tan Güçlü Çıkış: Bilgi Güvenliğimizi Koruyoruz

Adalet Bakanı Tunç'tan Güçlü Çıkış: Bilgi Güvenliğimizi Koruyoruz

Bilkent Otel'de düzenlenen "Çocuk Teslimi ve Çocukla Kişisel İlişki Kurulması İşlemleri Değerlendirme Çalıştayı" sonrasında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tunç, önemli açıklamalarda bulunarak toplumda yayılan yanıltıcı bilgilerle mücadelede Yargı'nın rolüne vurgu yaptı.

Dezenformasyon ve Halkın Güvenliği

Adalet Bakanı Tunç, yargının gündemindeki çeşitli soruşturmaların olduğunu belirtti. Bu soruşturmalarda tutuklamaların yanı sıra tahliyelerin de yaşandığını ifade etti. Yargının verdiği kararlara saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Tunç, konunun yargının takdirinde olduğunu belirtti.

TCK 217/a ve Yanıltıcı Bilgi Yayma Suçu

Tunç, TCK'da 217/a olarak geçen ve geçmiş yasama döneminde ihdas edilen yeni bir suç tipine dikkat çekti. Bu suç tipi, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçu olarak tanımlanıyor. Halk içinde endişe, korku, panik yaratmaya yönelik veya kamu düzenini ihlal eden durumlar söz konusuysa, bağımsız yargının bu fiilleri tespit edip suç olup olmadığına karar vereceğini belirtti.

Anayasa Mahkemesi Süreci

Adalet Bakanlığı olarak bu maddeyle ilgili Anayasa Mahkemesi'ne iptal davası açıldığını ifade eden Tunç, görüşlerini mahkemeye ilettiklerini belirtti. Ancak son kararın Anayasa Mahkemesi'nin takdirinde olduğunu vurgulayarak, hep birlikte sonucu göreceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum