Ankara'da Okul Çıkışı Darp Edilen Öğrenci İçin Psikolojik Destek

Ankara'da Okul Çıkışı Darp Edilen Öğrenci İçin Psikolojik Destek

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yayınlanan video ile haberdar olduğumuz Ankara'da okul çıkışı darp edilen öğrenci için psikolojik destek sağlandı.

12 yaşındaki 8. sınıf öğrencisi H.M.G. hatırlandığı üzere videoda da görüldüğü şekilde 3 kız öğrenci tarafından darp edilmişti. Darp edildiğini gösteren video internette de paylaşılarak öğrencinin yaşadıklarının tüm ülkede gündeme oturmasına neden olunmuştu.

İnternet videolarıyla tüm Türkiye'nin haberdar olduğu 12 yaşındaki H.M.G. isimli öğrenci, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Hizmet Uzmanları sayesinde psikolojik destek aldı. Öğrenciler arasında yayınlanan görüntüler sonrasında öğrenci H.M.G. ve annesi R.G. darp raporu alarak, polis merkezine şikayette bulundu. Olay hakkında soruşturma sürerken, öğrenci H.M.G. ise psikolojik destek aldı.

Öğrencinin şiddete uğradığı sırada çekilmiş video görüntülerinin okulda öğrencilerin kayıtlı olduğu bir WhatsApp grubunda paylaşıldığı öğrenildi. Bu sayede haberlere de aktarılan ve tüm sosyal medyada bir anda yayılmaya başlanan görüntü üzerine 12 yaşındaki H.M.G. olumsuz etkilenirken, soruşturma sonrasında Bakanlık tarafından psikolojik destek verildi.

Mağduriyet yaşayan öğrenci durumu basın mensuplarına da anlatırken, olayın nasıl geliştiğini anlattı. H.M.G., okul müdürünün konuyla ilgili bir işlem yapmadığını da ifade etti. Videoda görüldüğü üzere yaşadıklarının dayanılmaz bir seviyede olduğunu da eklerken, ardından hemen şikayetçi olduklarını ifade eden anne R.G. ise kızının psikolojisinin bozulduğunu ve soruşturmanın bir an önce tamamlanmasıyla bu olaydan sorumlu olanların cezasını alması gerektiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenlericin.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.