Bakan Tekin'den Öğretmen Ataması Hakkında Beklenen Yanıt Geldi!

Bakan Tekin'den Öğretmen Ataması Hakkında Beklenen Yanıt Geldi!

Bakan Tekin'den Öğretmen Ataması Hakkında Beklenen Yanıt Geldi!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son açıklamalarında, "2024 bütçesi TBMM’de onaylandıktan sonra Hazine ve Maliye Bakanlığımızla koordineli biçimde atama için bize tanımlanacak sayıyı belirleyeceğiz" dedi.

Atama Sayıları ve Önemli Açıklamalar

Yüzbinlerce öğretmen adayının merakla beklediği atama konusunda Bakan Tekin'in yaptığı açıklamalar, atama sürecine dair önemli bilgiler içeriyor. Bakan Tekin, 2023 yılı için bahar aylarında yapılan atamalara ve eylül başında 45 bin yeni öğretmenin atanmasına değindi. Ayrıca, EKPSS üzerinden yapılan 4 bin civarındaki atamalardan bahsederek toplamda 50 binin üzerinde öğretmenin göreve başladığını belirtti.

Atama Süreci ve Branş Dağılımı

Bakan Tekin, 2024 bütçesinin onaylanmasının ardından atama için belirlenecek sayı üzerinde Hazine ve Maliye Bakanlığı ile koordinasyon içinde olacaklarını ifade etti. Daha sonra, Bakanlık içerisinde oturup hangi branşa ne kadar öğretmen alacaklarına karar vereceklerini açıkladı. Öğretmenlerin endişelenmemesi gerektiğini vurgulayan Bakan Tekin, pozitif ayrımcılık olmaksızın adil ve hukuka uygun bir branş dağılımı yapacaklarını, ihtiyaçlar doğrultusunda kadrodaki yüzdelik dağılımlara uygun bir planlama yapacaklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.