Bayramda Mesai Ücretleri!

Bayramda Mesai Ücretleri!

Bayramda Mesai Ücretleri!

Bayram tatillerinde çalışan milyonlarca kişi, mesai ücretlerini merakla araştırıyor. SGK uzmanı Özgür Erdursun, Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olmasıyla birlikte çalışanların ne kadar mesai ücreti alacaklarını açıkladı.

Bayram Tatili Süresi ve İşleyişi

Ramazan Bayramı arefesinin bir önceki iş günü 8 Nisan Pazartesi olarak belirlendi ve 9 Nisan arefe günü yarım gün mesai yapıldı. Bayram tatili ise 6 Nisan Cumartesi günü başlayacak ve 14 Nisan Pazar günü tamamlanacak.

Mesai Ücreti Hesaplamaları

Özgür Erdursun'a göre, asgari ücretle çalışan bir kişinin günlük ücreti net 566,74 TL. Bayramda 3.5 gün tam çalışan bir kişi, normal ücretine ek olarak 1.983,58 TL ek ücret alacak.

Net 30.000 TL ücretle çalışan bir kişi ise ilave 3.500 TL mesai ücreti alacak. Bayram çalışmalarında mesai ücreti değerlendirmesi, normal ücrete ek bir ücret olarak hesaplanacak.

Tatil Süreci ve Çalışanların Durumu

Erdursun, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda bayram tatilinin detaylarına da değindi. Bayram tatili, özel sektör çalışanları için Salı günü arife yarım gün, çarşamba, perşembe ve cuma günü tam gün olacak şekilde 3.5 gün olarak uygulanacak.

Asgari ücretle çalışan bir kişinin günlük ücreti net 566,74 TL. Bu durumda, bayramda 3.5 gün tam çalışan bir kişi normal ücretine ek olarak 1.983,58 TL ilave ücret alacak. Net 30.000 TL ücretle çalışan bir kişi ise ilave 3.500 TL mesai ücreti alacak. Bayram çalışmalarında mesai ücreti hesabı, normal ücrete ek bir ücret olarak yapılacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.