Bayramda O İllere Kış Adeta Geri Dönecek!

Bayramda O İllere Kış Adeta Geri Dönecek!

Bayramda O İllere Kış Adeta Geri Dönecek!

Ramazan Bayramı, sıcak havalarla özdeşleşmiş olsa da, bu yılın tatil döneminde hava koşulları belirleyici olabilir. Meteoroloji uzmanları, tatilcileri bekleyen önemli hava durumu değişiklikleri hakkında uyarılarda bulunuyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin kuzey, orta ve doğu kesimlerinde parçalı bulutlu, zaman zaman çok bulutlu hava bekleniyor. Toroslar'da ve Karadeniz'in doğusunda, İç Anadolu'nun doğusunda ve Sinop çevresinde sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar görülecek. Batı Doğu Anadolu ve Sinop bölgelerinde ise karla karışık yağmur bekleniyor.

Özellikle Karadeniz'in doğu kesimleri ile Doğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde çığ, kar erimesi ve heyelan riski bulunmaktadır. Tatilcilerin bu bölgelere dikkat etmeleri ve gerekli önlemleri almaları önemlidir.

Hava Durumu Bölge Bölge

Tatilcilerin merakla beklediği hava durumu detayları şu şekilde:

Marmara Bölgesi

Marmara Bölgesi'nde hava parçalı bulutlu ve az bulutlu geçecek. Edirne'de hava sıcaklığı 24°C olacak ve parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. İstanbul'da hava 19°C olacak ve hafif bulutlu geçecek. Kırklareli ve Kocaeli'de ise hava parçalı bulutlu olacak ve sıcaklıklar 21°C seviyelerinde seyredecek.

Ege Bölgesi

Ege Bölgesi'nde hava parçalı ve az bulutlu olacak. Afyonkarahisar'da hava sıcaklığı 19°C olacak. Denizli'de hava açık ve az bulutlu geçecek. İzmir'de hava parçalı bulutlu, sıcaklık ise 25°C olacak. Manisa'da ise hava sıcaklığı 26°C olacak ve parçalı bulutlu bir hava bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi

Akdeniz Bölgesi'nde hava parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu olacak. Toroslar bölgesinde ve Adana'nın kuzey üst kesimlerinde lokal sağanak yağışlar bekleniyor. Adana'da hava sıcaklığı 26°C olacak ve öğle saatlerinde kısa süreli yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Antalya'da hava sıcaklığı 23°C olacak ve parçalı bulutlu hava bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi

İç Anadolu Bölgesi'nde hava çok bulutlu olacak ve bölgenin doğusunda gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Ankara ve Eskişehir'de hava sıcaklığı 19°C olacak ve parçalı bulutlu geçecek. Kayseri'de hava sıcaklığı 20°C olacak ve öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlar bekleniyor. Konya'da ise hava sıcaklığı 20°C olacak ve parçalı bulutlu bir hava hakim olacak.

Karadeniz Bölgesi

Karadeniz Bölgesi'nin batı kesimlerinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Bolu'da hava sıcaklığı 18°C olacak ve parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Düzce'de ise hava sıcaklığı 22°C olacak ve parçalı bulutlu geçecek. Sinop'ta hava sıcaklığı 17°C olacak ve sabah saatlerinde kısa süreli sağanak yağışlar görülecek. Zonguldak'ta hava sıcaklığı 18°C olacak ve parçalı bulutlu bir hava bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.