Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Müjdelediği 320 Milyar Metreküp Doğalgaz'ın TL Karşılığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Müjdelediği 320 Milyar Metreküp Doğalgaz'ın TL Karşılığı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Müjdelediği doğalgaz rezervinin TL karşılığı ne kadar?

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz açıklarında 320 milyar metreküp doğalgaz rezervinin bulunduğunu açıkladı. Açıklamanın ardından bu rezervin ne anlama geldiği merak konusu oldu. İşte rakamlarla doğalgaz rezervinin anlamı...

 Öncelikle şu husustan başlamak gerekiyor: Türkiye'nin yıllık doğalgaz ihtiyacı yaklaşık 45 milyar metreküp. Dolayısıyla keşfedilen doğalgaz dışa hiç bağımlı olmadan Türkiye'nin 8 yıllık doğalgaz ihtiyacını tek başına karşılamaya yetiyor.

 Bulunan doğalgaz yaklaşık olarak 530 milyar Türk Lirası ve yine yaklaşık olarak 74 milyar dolar. Bu rakamları daha iyi ifade edebilmek için bulunan rezervin karşılığı ile Türkiye'nin toplam dış borcunun yaklaşık %32'si kapatılabiliyor. Karadeniz ve Akdeniz'de arama çalışmaları devam ediyor. Benzer doğalgaz rezervlerinin bulunması ile dış borcun tamamının kapatılacağı ve enerjide dışa bağımlılığın neredeyse sıfır olacağı tahmin ediliyor.

 Bulunan rezervin TL karşılığı ise Türkiye'nin 1 yıllık toplam bütçesinin yarısına denk geliyor. Daha net bir ifade ile bulunan rezervden gelecek kaynak ile 1 milyon 100 bin öğretmenin yaklaşık 7 yıllık maaşları ödenebiliyor.

 Ogretmenlericin.com - Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.