İl MEM Müdürü Pervin Töre İçin Bir İddia Daha

İl MEM Müdürü Pervin Töre İçin Bir İddia Daha

Gazeteciliğin en temel ilkelerinden biri "fikri takip" ilkesidir. Türkiye basın ortamında uzunca bir süredir bu ilke pek önemsenmiyor. Muğla'da da önemsenmez oldu.

Hamle gazetesinde Yazar Özcan Özgür'ün haberine göre Muğla İl MEM'de yeni bir mobbing iddiası var. İşte o iddialar ve haber

Gazetecilikte "fikri takip" olmak kadar "atlatma haber yapmak" da önemlidir. Tabi bazılarının sandığı gibi, Muğla'dan İzmir'e giderken yolda karşılaştığın "trafik kazasını" haber yapmak "atlatma haber yapmak" değildir. Aynı duruşmaya giden gazetecilerden birisinin ötekilerin göremediğini öne çıkarıp haber yapması "atlatma" olur.

Bir de bilerek atlama vardır, o başka bir durum.

"Memleket, toplum menfaatine" bilerek haber atlamak mesleki açıdan "yanlış" olmaz. Haber "Bireysel çıkar" için atlanıyorsa, sadece mesleki değil, her bakımdan yanlış olur.

Bir de "bazı çekincelerle" bilerek ama istemeyerek haber atlama vardır. İşte bunu ben de yaparım...


 
Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'nin Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayin Baş'a mobbing uyguladığı ve baskılara dayanamayan okul müdürü Baş'ın rahatsızlanarak hayatını kaybettiği iddiası ile ilgili Savcılıkça ifadesi alınırken, bir mobbing iddiası daha geldi.

Önce başkaları yazsın diye atladım, bekledim..!

xx           xx           xx

PERVİN TÖRE İLE İLGİLİ YENİ İDDİALAR

Eğitim camiasının haber sitelerinden "MebPersonel.com" Pervin Töre ile ilgili "İl Müdürü İçin Soruşturma İzni Verildi, Savcılık İlk İfadesini Aldı. Hala Görevde!" başlığı attı. Benzer haber başka yerlerde de vardı. Atladık...

Oysa Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Baş'ın talihsiz ve bir o kadar da dramatik ölümü üzerine bütün gazeteciler kaç gün yazmıştık... Sosyal medya bile coşmuştu.. Sonra unuttuk! "Fikri takip" ilkesiyle hareket etmedik.


 
İnternet gazeteleri 30 Ekim'de de "İl Milli Eğitim Müdürü Hakkında Yeni İddia" başlığı attılar. Haberde "Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre hakkında yeni mobbing iddiaları ile suç duyurusunda bulunuldu. Müdürlükte görevli bir mimar, Töre'nin kendisine mobbing uyguladığını iddia ederek şikayette bulundu." ifadesine yer verildiği görüldü.


 
Bu son gelişmeler üzerine internette dolaşırken, bir de "Haber Kurulu" adında bir sitede "FETÖ'den yargılanan 'Pervinatör' lakaplı Muğla Milli Eğitim Müdürüne kimse dokunamıyor!." başlıklı haberlerle karşılaştım. Cumhuriyet Gazetesi'nden Sefa Uyar'ın haberinin kaynak gösterildiği 21 Eylül 2020 tarihli haberlerde "FETÖ'nün tertip ettirdiği Türkçe Olimpiyatları organizatörlüğünü yapan ve Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Vekili Hüdayi Baş'a mobbing yaparak yaşamını yitirmesine neden olduğu iddia edilen İl Milli Eğitim Müdürü Töre hakkında 2016'da açılan FETÖ soruşturmasının hâlâ devam ettiği ancak tedbirende olsa görevden alınmadığı ortaya çıktı!." ifadelerine yer verilmiş...

xx           xx           xx

KAMPÜS CADILARI GELİYOR

Ne çok haber atlamışız!

Pınar Gültekin'in öldürülmesi sonrası Türkiye'de pek çok yerde pek çok kadın sokağa çıkmıştı.

İzmir'de de çıktılar. 21 Temmuz'da yapılan eylemde onlardan "Kampüs Cadıları" üyesi oldukları belirtilen 12 kadın polisin müdahalesi ile gözaltına alınmıştı. O 12 kadın hakkında "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "Görevi yaptırmamak için direnme" suçlamasıyla dava açılmış.

Haberimiz yok...

Kadınlar, gözaltında kendilerini darbeden polislerden şikayetçi olurken, polislerin de darbedildiklerini ve kadınların kendilerini "tırmaladığı"nı belirterek, şikayetçi olduğu ortaya çıkmış. Davanın ilk duruşması 20 Ocak 2021 tarihinde görülecekmiş...

Yeri gelmişken anımsatayım. Pınar Gültekin cinayetinin ilk duruşması 9 Kasım Pazartesi günü Muğla Ağır Ceza Mahkenesi'nde görülecek.

Duruşmaya Kampüs Cadıları da gelecekmiş. Zeynep Şenpınar cinayetinin ilk duruşması da 8 Ekim 2020 tarihinde görülmüş ve STK ve kadın örgütleri yanında çoğu kadın CHP Milletvekillerinden başka duruşmaya gelen olmamıştı. Bakalım o CHP Milletvekilleri ve CHP Kadın Örgütleri 9 Kasım'da adliyede olacaklar mı?


 
xx           xx           xx
TÖRE BU DEFA YENİ MOBBİNG İDDİALERI İLE GÜNDEME GELDİ.

Biz yine Pervin Töre'ye dönelim.

Eğitim camiasının haber sitelerinden "MebPersonel.com"un "İl Müdürü İçin Soruşturma İzni Verildi, Savcılık İlk İfadesini Aldı. Hala Görevde!" başlığı ile 30.10.2020 tarihinde verilen habere göre, "Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre hakkında yeni mobbing iddiaları ile suç duyurusunda bulunuldu.".. 

Müdürlükte görevli bir mimarın, Töre'nin kendisine mobbing uyguladığını iddia ederek şikayette bulunduğu öne sürüldü. Haberde şu ifadelere yer verildi:


 
"Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre bir süre önce Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Baş'a Mobbing uyguladığı ve baskılara dayanamayan okul müdürü Baş'ın rahatsızlanarak hayatını kaybettiği iddia edilmiş, hakkında suç duyurusu yapılmış ve Töre için soruşturma başlatılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı Töre hakkında soruşturma izni verirken, savcılık da iddialarla ilgili olarak ifade almıştı."

Haber "Töre bu defa yeni mobbing iddiaları ile gündeme geldi." ara başlığı ile şöyle devam ediyor:


 
"İl Milli Eğitim Müdürlüğünde çalışan bir Mimar, Bakanlığa Pervin Töre'yi kendisine baskı ve mobbing uyguluyor diye şikayet etti. İddialar her zaman olduğu gibi yine çok ciddi. Muğla'ya gelen Bakanlık Müfettişleri Pervin Töre'nin Muğla İnşaat İşlerine de bakan Mimara Mobbing ve baskı yaptığı iddialarını soruşturmaya başladılar. Milli Eğitim Bakanlığı, çok ciddi kanıtlar olmadığı sürece İl Müdürleri hakkında soruşturma izni vermiyor. Töre hakkındaki ciddi iddialara rağmen açığa alınmadı."

xx           xx           xx

4 YILDIR SÜREN FETÖ SORUŞTURMASI

Sadece mobbing değil, FETÖ'cü iddiaları da var. Buna çok şaşırdım...

Hamle gazetesinde çıkan bir habere göre yeni bir mobbing iddiası var . İşte o iddialar ve o haber:
21 Eylül 2020 tarihli internet haberlerinde "Hakkında FETÖ soruşturması süren Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Töre, 4 yılda 3 kez atandı. 2017'de Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, 2018'de de Zonguldak'ta aynı göreve atandı. Aynı yıl Muğla'ya geçti. Töre, 2013'te yetki alanındaki herkesi Türkçe Olimpiyatları'na çağırmıştı." bilgisi verilerek şöyle devam edilmiş:


 
"Okul müdürlerine mobbing uyguladığı iddiaları ile gündeme gelen ve Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Vekili Hüdayi Baş'ın yaşamını yitirmesi nedeniyle hakkında "taksirle ölüme sebebiyet vermek" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulan Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre hakkında, 2016'da FETÖ soruşturması açıldığı ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre Töre, 2013'te, Aydın'da düzenlenen FETÖ organizasyonu Türkçe Olimpiyatları için çağrıda bulundu. 16 Mayıs 2013'te, olimpiyatlar için düzenlenen tanıtım toplantısına katılan Töre, 22 Mayıs'ta ise 16 ilçe milli eğitim müdürü ile bir araya geldi. Burada konuşan Töre, olimpiyatlara ilişkin, 'Bütün Aydın'ın sahip çıkması gerekir. Bu tarihi fırsatı kaçırmamalı' ifadelerini kullandı. Töre, olimpiyatların ardından, 30 Temmuz 2013'te düzenlenen teşekkür yemeğine de katıldı."

xx           xx           xx

Cumhuriyet Gazetesi'nden Sefa Uyar tarafından kaleme alınan haber şöyle noktalanmış:

"Teşekkür yemeğinde, dönemin Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Mustafa Birincioğlu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan ve Aydın Gönüllü Eğitimciler Derneği Başkanı Şenol Tayfun da bulundu. Turan 2018'de, Birincioğlu ise 2019'da FETÖ'den hapis cezası aldı. Daha önce ilçe milli eğitim müdürlüğü görevinde de bulunan ve FETÖ'nün Aydın İl Milli Eğitim imamı olduğu öne sürülen Tayfun ise FETÖ kapsamında tutuklu yargılandıktan sonra tahliye edildi. Yemeğe katılanlar arasında yer alan ve Türkçe Olimpiyatları'nı organize ettiği kaydedilen iş insanı Şahin İlgi'nin firari olduğu belirtilirken, suikasta uğrayan Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş'ın eğitim masraflarının İlgi tarafından karşılandığı kaydedildi. İlgi'nin, 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevlendirileceği iddia edildi."


 
Bir soruşturma dört yıl sürer mi? Bir yanlış anlama olmalı. Bence İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'nin bir basın açıklaması yaparak, bizleri, kamuoyunu her konuda aydınlatmalı...

--------------------------------------

GÜNÜN SÖZÜ: Bir ağaç, herhangi bir prensten daha soyludur. -Alexander Pope

ÇİVİ

Arkadaşım "Amerika'daki seçimle biz Türkler neden daha çok ilgilendik? Küçük Amerika olmak bu mudur?" dedi.

Beni Bi Gülmek Aldı:)))))

ÖZCAN ÖZGÜR

KAYNAK: www.hamlegazetesi.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.