İstanbul Camilerinde Yağmur Duası

İstanbul Camilerinde Yağmur Duası

2022 Sonbahar mevsiminin girişinden günümüze kadar halen istenilen yağmur ve kar ikliminin elde edilmemesi ve kışın çok yüksek hava sıcaklıkları ile seyretmesi, İstanbul'da da problem oluşturuyor.

Normallerin üzerinde devam eden mevsim hava sıcaklıkları ve kuraklık tehlikesi nedeniyle bugün İstanbul'daki camilerde Cuma namazı sonrasında yağmur duası edildi.

İstanbul Su Kullanım İşleri (İSKİ) tarafından bugün yapılan açıklama sonrasında elde edilen verilere göre İstanbul'da barajlarda doluluk oranı %30 gibi rakamlara düşüş gösterdi. Birçok yıldır düşen yağış miktarının tam aksine bu yıl İstanbul'da kar ve yağmurun halen gelmemiş olması ve sıcaklığın mevsim normalleri üzerinde seyretmesi kuraklık tehlikesi oluşturuyor. Bu nedenle bugün İstanbul'da Cuma namazı sonrası camilerde yağmur duası edildi.

İstanbul Müftülüğü’nden Yağmur Duası Talimatı

İstanbul Müftülüğü tarafından bu hafta içerisinde yapılan talimat ile birlikte tüm camilere bildirim gerçekleştirilerek, kentteki camilerde yağmur duasına çıkılması talebi sağlandı. Müftülük tarafından gönderilen talimat ile birlikte bugün Cuma namazı sonrasında İstanbul'daki bütün camilerde hutbe verilmesi ardından yağmur duası yapıldı. Avcılar Merkez Ulu Camii ve birçok İstanbul camisinde binlerce kişilik cemaat kar ve yağmur duası için ellerini semaya açtı.

Kar, Şubat Ayında Gelebilir

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamalarda ise bu yıl kışın çok geç başlayacağı daha önceden bildirildiği gibi Ocak ayının sonu ve Şubat itibariyle Türkiye'nin birçok kentinde kar bekleniyor. Özellikle 40'ın üzerinde il için kar beklentisi Şubat ayına işaret ederken, İstanbul'da da Şubat ayının ve ilerleyen ayların yağışlı geçmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenlericin.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum