İzcilik, Milli Eğitim Müfredatından Ayrılıp Diyanet İşleri Başkanlığı'na...

İzcilik, Milli Eğitim Müfredatından Ayrılıp Diyanet İşleri Başkanlığı'na...

İzcilik, Milli Eğitim Müfredatından Ayrılıp Diyanet İşleri Başkanlığı'na...

İzcilik, çocuk ve gençlerin doğa içerisinde gelişimine önemli katkılarda bulunan bir faaliyettir. Ne var ki, Milli Eğitim müfredatından çıkarılan izcilik, okullarda nadiren karşılaşılan bir etkinlik haline gelmiştir. Ancak şimdi, bu boşluğu doldurmak adına Türkiye İzcilik Federasyonu, Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği içerisindedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Liderlik Rolü

Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredatından çıkarılan izcilik, artık Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çatısı altında etkinlik göstermektedir. Diyanet personeli, izci lideri olarak yetiştirilmekte ve ayrıca yurtdışında izci kampları düzenlenmektedir. Bu sayede izcilik, çocuk ve gençlerin doğa içerisindeki gelişimine önemli bir destek sağlamaktadır. Türkiye İzcilik Federasyonu ise artık Milli Eğitim Bakanlığı yerine, Diyanet İşleri Başkanlığı ile iş birliği yapmaktadır.

2011 Yılında Kapanan Kapılar, 2021'de Yeniden Açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, 2011 yılında okul içi beden eğitimi, spor ve izcilik dairesini kapatmıştı. Bu durum, okullardaki izcilik faaliyetlerine büyük bir darbe indirmişti. Ancak sonrasında, Milli Eğitim Bakanlığı ile İzcilik Federasyonu arasında yapılan iş birliği protokolü, bu alandaki faaliyetleri yeniden canlandırmıştır. 2021 yılında sona eren protokol ile birlikte federasyon, Diyanet İşleri Başkanlığı ile iş birliği yapmaya başlamıştır. İzci liderleri, artık Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yetiştirilmekte ve izci kampları düzenlemek için de Diyanet İşleri Başkanlığı görev almaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.