İzmir'de Okulların Kapalı Kalma Süresi Uzayabilir

İzmir'de Okulların Kapalı Kalma Süresi Uzayabilir

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında okullarla ilgili son durum...

 İzmir'de cuma günü öğle vaktinden sonra meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında bir çok bina yıkılmış ve hasar görmüştü. Deprem sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı, İzmir'de bulunan her derecede tüm okulları 1 haftalığına tatil etmişti.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da İzmirdeki incelemelerinden sonra okulların durumuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nın değerlendirme yapacağını ve bu 1 haftalık sürecin gerekirse uzatılacağını açıklamıştı.

 İzmir'de özellikle Bayraklı ve Bornova ilçelerinde depremin etkisinin daha fazla hissedilmesi dolayısıyla ve bazı eğitim kurumlarının da hasar görmesi sebebiyle, hem depremzedelerin yaralarının sarılması hem de eğitim kurumlarının hasar tespit çalışmalarının tamamlanması için okulların kapalı kalma süresinin uzatılacağı tahmin ediliyor.

 Edinilen gayrıresmi bilgilere göre İzmir'in gerekli görülen ilçelerinde okullar önümüzdeki hafta eğitim öğretime başlayacak; Bayraklı, Bornova ilçelerinde ise okulların kapalı kalma süresi 1 hafta daha uzatılacak.

 Konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın önümüzdeki günlerde açıklama yapması bekleniyor.

Ogretmenlericin.com - Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.