Kamuda Tasarruf Dönemi!

Kamuda Tasarruf Dönemi!

Kamuda Tasarruf Dönemi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamu harcamalarında tasarrufun önemini vurgulayarak, tasarruf önlemlerinin detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

Yatırımlar Hızla Tamamlanacak

Bitme aşamasındaki yatırımlar öncelikle tamamlanacak. Mevcut yatırımların hızla bitirilmesi için gerekli adımlar atılacak.

Tarım Yatırımlarına Öncelik Verilecek

Tarımsal üretim, baraj ve sulama gibi tarımsal yatırımlar, devletin öncelikli alanları arasında yer alacak. Bu alanlara yapılacak yatırımlarda tasarrufa özen gösterilecek.

Ek Ödeneklerde Kısıtlama

Kamu kurumları, bakanlıklar ve belediyelere bütçe dışı ek ödenek veya hak edişlerini aşan kaynak sağlanmayacak. İstisnai durumlar haricinde ek ödenek talepleri dikkate alınmayacak.

Kamu Bina Alımlarında Kısıtlama

Yeni kamu binaları alınmayacak ve mevcut kamu bina giderlerinde tasarruf sağlanacak. Var olan binaların verimli kullanımı teşvik edilecek.

Servis Hizmetlerinde Sınırlama

Kamudaki servis hizmetlerinde kısıtlamaya gidilecek. Zorunlu olmayan servis hizmetleri azaltılacak ve verimliliği artırmak için önlemler alınacak.

Araç Kullanımında Tasarruf Önlemleri

Kamuda araç kullanımında tasarrufa öncelik verilecek. Yeni araç alımlarında dikkatli bir şekilde incelenerek, mevcut araçların etkin kullanımı teşvik edilecek. Yerli üretim araçların tercih edilmesi teşvik edilecek.

Yurtdışı Organizasyonlarda Sınırlama

Kurumlar, yurtdışı toplantılar, eğitim seminerleri veya konferanslar gibi organizasyonlarda kendi imkanları dahilinde faaliyet gösterecekler. Zorunlu yurtdışı organizasyonlara katılım kısıtlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.