KDV Denetiminde Devrim: Bakanlığın Yapay Zeka Hamlesiyle Yeni Dönem Başlıyor!

KDV Denetiminde Devrim: Bakanlığın Yapay Zeka Hamlesiyle Yeni Dönem Başlıyor!

KDV Denetiminde Devrim: Bakanlığın Yapay Zeka Hamlesiyle Yeni Dönem Başlıyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek liderliğindeki bakanlık, yapay zekâ ve algoritma kullanarak günümüz teknolojilerini vergi denetim süreçlerine entegre ediyor. Sosyal medya üzerinden gelen şikayetleri titizlikle inceleyen Maliye, denetim sürecini güçlendiriyor.

Sosyal Medya Ekibi: Yapay Zeka Destekli Denetim

Maliye'nin "Sosyal Medya Ekibi", her biri uzman kişilerden oluşuyor. MASAK, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Risk Analiz Genel Müdürlüğü gibi birimlerden oluşan ekip, sosyal medyada gelen ihbarları yapay zekâ ve algoritma yardımıyla inceliyor. Bu incelemeler sadece bireysel şikayetleri değil, aynı zamanda ilgili sektörlerle ilgili geniş kapsamlı analizleri de içeriyor.

KDV Denetiminde Yeni Yaklaşım

Bakan Şimşek liderliğindeki bakanlık, vergi denetimlerinde yapay zekâ destekli yeni bir yaklaşım benimsiyor. Özellikle düşük oranlı KDV kandırmacalarına odaklanan Maliye, temel gıda maddeleri, ilaçlar ve kozmetik ürünler gibi ürünlerdeki vergi kaçaklarını tespit etmeye çalışıyor.

Sektörel İncelemeler ve Denetimler

Sadece bireysel ihbarlara değil, aynı zamanda sektörel olarak da incelemeler yapıyorlar. Restoranlar gibi belirli sektörlerde, hizmetlerin gerçek doğası ve vergi oranları inceleniyor. Bu sayede vergi kaçakçılığının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.