Kış Sporları Merkezi'nde Her Öğrenci Kayakla Tanışacak!

Kış Sporları Merkezi'nde Her Öğrenci Kayakla Tanışacak!

Kış Sporları Merkezi'nde Her Öğrenci Kayakla Tanışacak!

Erzurum'da yer alan dünyaca ünlü Palandöken Kayak Merkezi, devlet destekli bir proje ile öğrencilere kayak eğitimi vermeye başladı. Palandöken ve Yakutiye kaymakamlıklarının hazırladığı bu proje kapsamında, 1,5 ay gibi kısa bir sürede 3 binden fazla öğrenciye kayak eğitimi sağlandı.

Erzurum'un Kış Sporlarına Destek Veren Projesi

Erzurum, kış sporlarına olanak sağlayan önemli merkezlerden biridir. Bu kapsamda, Palandöken ve Yakutiye kaymakamlıkları, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de desteğiyle, "kış sporları şehri" olma hedefiyle hareket ediyor.

Binlerce Çocuğa Ekipman ve Eğitim Sağlandı

Proje kapsamında, kaymakamlıklar tarafından kayak elbisesi ve ekipmanları temin edilen binlerce çocuk, Palandöken Dağı'nda kayak yapmanın heyecanını yaşıyor. Kıyafet, kayak malzemeleri, ulaşım ve yeme içme gibi ihtiyaçları karşılanan öğrenciler, Palandöken Kayak Merkezi'nde uzman eğitmenler eşliğinde 4 saatlik dersler alıyor.

Geleceğin Sporcuları Yetişiyor

Bu proje sayesinde, ilk defa kayak deneyimi yaşayan 3 binden fazla çocuk, gelecekte milli sporcu olma hedefiyle bu spor dalına ilgi duyuyor. Palandöken Kaymakamı Uğur Tutkan, proje ile ilgili yaptığı açıklamada, özellikle yerel çocukların kış turizmi olanaklarından faydalanması adına bu desteği verdiklerini ifade etti.

Öğrencilerin Heyecanı ve Motivasyonu Artıyor

Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım da proje hakkında olumlu görüşlerini dile getirerek, Palandöken'in marka değerine vurgu yaptı. Projenin, öğrenciler arasında kayak sporuna ilginin artmasına ve geleceğin sporcularının yetişmesine olanak sağladığını belirtti.

Öğrencilerden Pozitif Geri Dönüşler

Proje kapsamında eğitim alan öğrencilerin büyük bir mutluluk ve heyecan içinde oldukları gözlemleniyor. Katılımcı öğrenciler, ilk kez kayak yapmanın keyfini yaşarken, birçoğu gelecekte bu spor dalında başarı elde etmeyi hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.