KYK Burs ve Kredi Ödemeleri Ne Zaman Başlıyacak?

KYK Burs ve Kredi Ödemeleri Ne Zaman Başlıyacak?

KYK Burs ve Kredi Ödemeleri Ne Zaman Başlıyacak?

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları artık açıklandı ve öğrencilerin merakla beklediği ödeme tarihleri belli oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan duyuru ile ilgili detayları sizin için derledik.

KYK Burs Ödemeleri: Tarihler ve Detaylar

KYK burs başvurularının sonuçlanmasının ardından, burs kazanan öğrencilerin en çok merak ettiği konu, burs ödemelerinin ne zaman yapılacağı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü resmi hesabından yapılan açıklamaya göre ödemeler, T.C. kimlik numarasının son hanelerine göre yapılacak. Ayrıca, öğrenim kredisi ve burs alan yeni öğrencilere Ekim ve Kasım ayı ödemeleri bir arada yapılacak.

Ödeme Tarihleri Hakkında Bilgiler

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün duyurusuna göre, ödemeler TCKN son hanesine göre şu şekilde planlanmıştır:

  • '0' ve '2' olanlar için 28.11.2023,
  • '4' ve '6' olanlar için 29.11.2023,
  • '8' olanlar için ise 30.11.2023.

Bu tarihlerde belirtilen gruplardaki öğrencilere ödemeler hesaplarına aktarılacaktır.

KYK Kredisi Nedir?

KYK kredisi, yüksek öğrenim gören Türk vatandaşı öğrencilere maddi destek sağlamak, sosyal ve kültürel gelişimlerini kolaylaştırmak amacıyla verilen bir borç paradır. Bu kredi, öğrencilere zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmaksızın, normal öğrenim süresince verilir ve sonradan ödemek şartıyla sunulur. Öğrenim kredisi borcu, öğrenciye normal öğrenim süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'ndeki yükselişler uygulanarak hesaplanır.

Kredi ve Burs Ücretleri: Güncel Miktarlar

KYK, kredi ve burs miktarlarını güncelledi. Lisans öğrencileri için 1250 liradan 2000 liraya, yüksek lisans öğrencileri için 2500 liradan 4000 liraya, doktora öğrencileri için ise 3750 liradan 6000 liraya yükseltildi. Ekonomideki dalgalanmalardan kaynaklı enflasyon oranlarındaki yükseliş sebebiyle, öğrencilerin maddi durumunu desteklemek adına bu artışlar yapıldı. Burs ve kredi miktarları geçmiş yıllara göre önemli ölçüde arttığından, öğrenciler için daha iyi bir destek sağlanmış olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.