Memur-Sen İmzasıyla Kaybedilen Ek Ders: Binlerce Öğretmen Mağdur!

Memur-Sen İmzasıyla Kaybedilen Ek Ders: Binlerce Öğretmen Mağdur!

Memur-Sen İmzasıyla Kaybedilen Ek Ders: Binlerce Öğretmen Mağdur!

Eğitim Gücü Sendikası, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kurumlarda mesai usulü çalışan öğretmen ve idarecilerin, özellikle yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlamış olanların artırımlı ek ders almaları için başlattığı hukuki mücadelede büyük başarılar elde etti. Memur-Sen'in toplu sözleşmeye attığı imza nedeniyle ek ders ödemeleri eksik yapılan Müdürler, Müdür Yardımcıları, Psikolojik Danışmanlar/Rehber Öğretmenler, Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenleri ve Rehberlik Araştırma Merkezi personeli için 30'dan fazla davayı kazandık. Bu davalar sayesinde Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurarak mevzuat değişikliği talebinde bulunduk, böylece artırımlı ek ders ödemesi yapılmayan ve mağdur edilen binlerce öğretmenin sorunlarını çözmeyi amaçladık. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen cevapta, "Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşmenin Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme bölümünün 'Lisansüstü öğrenim gören öğretmenlere ilave ek ders ücreti' başlıklı 8'inci maddesinde; "(1) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerden yüksek lisans ve doktora yapmış olanlara, fiilen girdikleri dersler için ödenecek ek ders ücretleri sırasıyla %7 ve %20 artırımlı ödenir." hükmüne yer verilmiştir. Hükümde net olarak belirtildiği gibi söz konusu artırımlı ödeme, fiilen girilen dersler bakımından öngörülmüştür." cevabı tarafımıza iletilmiştir.

Genel Başkan Oğuz ÖZAT, bu konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulunmuştur: "Memur-Sen ve ona bağlı Eğitim-Bir-Sen, toplu sözleşme imzası attıkları bu madde nedeniyle on binlerce öğretmenin haklarını korumak yerine engel olmuş ve birçok kişiyi mağdur etmiştir. Eğitim Gücü Sendikası olarak üyelerimiz adına açtığımız davaları kazanarak hakları olan ek ders ödemelerini almayı sağlıyoruz. Biz sadece üyelerimizi değil, tüm eğitim çalışanlarını düşünür ve onların haklarını koruruz. Ancak benzer mağduriyetler yaşayan diğer öğretmen ve idareciler, hakkı olan ek dersi almak için gerekli başvuruları yaptıklarında yetkili sendikanın toplu sözleşme imzası nedeniyle engellemelerle karşılaşıyorlar. Bu durum kamu zararına yol açmaktadır. Sadece bizim açtığımız 30'dan fazla davamız bulunmakta ve bu davaların devlete maliyeti dava başına minimum 10.500 TL olmaktadır. Mağdur olan binlerce öğretmen ve idareci için sadece dava yolunun açık olması kabul edilemez. Açlık sınırında maaş alan öğretmenler, hak ettikleri ek dersi alabilmek için bir de dava ücreti ödemek zorunda mı? Eğitim Gücü Sendikası olarak biz üyelerimizin tüm dava masraflarını karşılıyoruz, ancak diğer öğretmenler ve idareciler bu durumda ne yapacaklar? Yıllardır hak ettikleri %7 ve %20 artırımlı ek ders ödemelerini alamayan binlerce öğretmen için yetkili sendikanın bu sorumluluğu taşıması son derece üzücüdür. Milli Eğitim Bakanlığı, mevzuatı değiştirmeye çalışsa bile toplu sözleşme maddesi nedeniyle değişiklik yapamamaktadır. Eğitim Gücü Sendikası, hukuki mücadelesini sonuna kadar sürdürecek ve tüm öğretmenlerin haklarını alabilmeleri için çalışmalarına devam edecektir."

Yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlamış ve %7 ve %20 artırımlı ek ders almaya hak kazanan binlerce öğretmen, yıllardır haklarını alamamanın sıkıntısını yaşamaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.