Meteorolojiden Kritik Uyarı: Bu Bölgelerde Şiddetli Yağışlar Yaklaşıyor!

Meteorolojiden Kritik Uyarı: Bu Bölgelerde Şiddetli Yağışlar Yaklaşıyor!

Meteorolojiden Kritik Uyarı: Bu Bölgelerde Şiddetli Yağışlar Yaklaşıyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Özellikle Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç bölgeleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tokat çevresinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir.

Yağış Durumu ve Uyarılar

Bu yağışlar özellikle Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Bitlis, Muş, Şırnak, Van'ın güney ve doğusu ile Hakkari'de kuvvetli olabilir. Bu durumda sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım ve dolu yağışı gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Halkın dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması önemlidir.

Sis ve Pus Uyarısı

Ayrıca, Marmara'nın güney ve doğusu ile Batı ve Orta Karadeniz'de yer yer sis ve pus hadiseleri görülebilir. Sis ve pus nedeniyle görüş mesafesinde azalma yaşanabilir, sürücülerin dikkatli olması gerekmektedir.

Sıcaklık Değişiklikleri

Hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde artış göstereceği ancak diğer bölgelerde belirgin bir değişiklik olmayacağı tahmin edilmektedir. Genel olarak ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek hava sıcaklıkları, yer yer normalin üzerinde olabilir.

Rüzgar Durumu ve Uyarılar

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğudan esecek olup, yurdun doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ve Ege kıyılarında ise kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklenmektedir. Rüzgarın etkisiyle oluşabilecek hasar ve ulaşımda aksamalar için dikkatli olunmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.