ÖBA Seminer Videolarında Devrim: Öğretmenlere Yepyeni Bir Deneyim Geliyor!

ÖBA Seminer Videolarında Devrim: Öğretmenlere Yepyeni Bir Deneyim Geliyor!

ÖBA Seminer Videolarında Devrim: Öğretmenlere Yepyeni Bir Deneyim Geliyor!

Milli Eğitim Bakanlığı, 13-17 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşen Kasım ara tatili sebebiyle öğretmenlere yönelik uzaktan eğitim seminerlerinde önemli değişikliklere gidiyor. Bu kapsamda, öğretmenlerin mesleki çalışma seminerlerini desteklemek amacıyla hazırlanan eğitim videolarında güncellemeler yapıldı.

MEB Birim Amirlerinin Öğretmen Bilgilendirme Semineri

Bakanlık, düzenlenen bu seminerleri "MEB Birim Amirlerinin Öğretmen Bilgilendirme Semineri" başlığı altında öğretmenlerin erişimine sunuyor. Seminerlere katılım sağlamak isteyen öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin bu videoları izlemeleri zorunlu hale getirilmiştir. Videoları atlayan öğretmenler ve okul yöneticileri, semineri tamamlamış kabul edilmeyeceklerdir.

ÖBA Seminer Videoları Birleştirildi

Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden gerçekleştirilecek olan mesleki çalışma seminerleri için hazırlanan videolar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yeni bir düzenleme ile birleştirildi. Bu sayede, önceki uygulamalardan farklı olarak videolar tek bir bütün halinde sunulmaktadır. Bu değişiklik, öğretmenlere her gün sadece bir video izleme zorunluluğu getirerek, mesleki çalışmalara daha etkili bir şekilde katılım sağlanmasını amaçlamaktadır.

Videoların İzlenme Süresi Uzatıldı

Bakanlık, güncellenen sistemle birlikte öğretmenlere daha fazla esneklik tanımak adına videoların izlenme süresini uzattı. 19 Kasım Pazar gününe kadar erişilebilir olan videoları izleyen öğretmenler, istedikleri zaman bu içeriklere ulaşabileceklerdir. Bu sayede, öğretmenlerin yoğun programlarına uyum sağlamak ve seminere etkili bir şekilde katılımını sağlamak amaçlanmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.