Öğretmenler Ne Zaman Aşı Olacak?

Öğretmenler Ne Zaman Aşı Olacak?

Öğretmenlerin Ne Zaman Aşılanacağı Merak Konusu Oldu

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca. Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Açıklamanın ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Ankara Şehir Hastanesinde ilk doz COVID-19 aşısını oldu.

Bakan Koca aşı yapılmasının ardından 'Herkesin mutlaka aşı olması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Eski hayatımıza dönmek için aşıyı mutlaka yaptırmamız gerekiyor. Önümüzdeki günlerin aydınlık olacağına inanıyorum, hayırlı olmasını diliyorum. Daha önce tünelin ucunda ışık göründü demiştim. Bugün öyle bir gün. Önümüzdeki günlerin aydınlık olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı. Bakan Koca'nın ardından Bilim Kurulu üyelerine aşı yapıldı.

"Aşılama programının son derece şeffaf yürütülmesi en büyük önceliğimiz"

Bakan Koca, bugün akşam saatlerinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun aşının acil kullanım onayını verdiğini duyurduğuna işaret ederek, güvenlik esaslarından taviz vermeden titizlikle çalışan personele, bağımsız komite üyesi bilim insanlarına teşekkürlerini iletti.

Öğretmenler ne zaman aşı olacak?

14 Ocak perşembe gününden itibaren tüm ülkede ilk grup olan sağlık çalışanlarına aşılama başlayacak. Yaklaşık 1 milyon 100 bin sağlık çalışanı aşılanacak. Daha sonra ise risk grubunda bulunan 65 yaş üstü vatandaşlar aşı olacak. Öğretmenlerin de içinde bulunduğu kamu görevlileri ise 65 yaş üstü vatandaşların aşılanmasından sonra aşı olacak. 

Önceliklerden ötürü öğretmenler belli bir süre aşı olmayı bekleyecek. 3-4 ay içinde öğretmenler aşılanmaya başlayacak.

Böylelikle öğretmenlerin tamamı 2021-2022 eğitim öğretim yılı başlamadan aşılanacak.

WWW.OGRETMENLERİCİN.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.