Öğretmenlere Müjde: Ek Ders Ücretleri 100 TL'yi Geçecek!

Öğretmenlere Müjde: Ek Ders Ücretleri 100 TL'yi Geçecek!

Öğretmenlere Müjde: Ek Ders Ücretleri 100 TL'yi Geçecek!

Merkez Bankası'nın enflasyon beklentilerine paralel olarak, Ocak ayında memur maaşlarına yapılacak yüzde 50'lik zam, öğretmenlerin ek ders ücretini de etkileyecek. Bu zam, enflasyon ek zammı ve toplu sözleşmeden kaynaklanan yüzde 15 zamla birleşerek memur maaşlarına yüzde 50 artış getirecek.

Memur Maaşlarındaki Artış Diğer Ödemeleri de Etkileyecek

Ocak ayında memur maaşlarına yapılacak yüzde 50'lik zam sadece maaşları değil, aynı zamanda diğer ödeme kalemlerini de etkileyecek. Bu artış, öğretmenlerin ek ders ücretini de olumlu yönde etkileyecek.

Öğretmenlere Yüzde 50 Zam

Yüzde 50 zamın etkileyeceği ödeme kalemlerinden biri de öğretmenlere ödenen ek ders ücreti olacak. Şu anda 60 TL civarında olan ek ders ücreti, Ocak ayında yapılacak yüzde 50 zam ile birlikte 90 TL'yi aşacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, öğretmenlerin mali durumunun iyileştirilmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile çalışmalarının devam ettiğini belirtmişti.

Ekstara Refah Payı Zamı İle Ek Ders Ücretinde Artış

Bakanlık, enflasyon ve toplu sözleşme zammının yanı sıra ek ders ücretine ek olarak refah payı zammı yapacak. Bu ekstara refah payı zammıyla birlikte, öğretmenlerin ek ders ücretinin Ocak ayında 100 TL'yi aşması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.