Öğretmenlerin Aşılama İşleri Nasıl Yapılacak?

Öğretmenlerin Aşılama İşleri Nasıl Yapılacak?

Öğretmenlerin aşılama işlemleri nasıl yapılıyor?

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, Çorum'da koronavirüs aşısını kameralar önünde oldu. Selçuk, 1 milyon 259 bin okul çalışanının aşılanacağını ve kimlik bilgilerinin Sağlık Bakanlığı ile paylaşıldığını duyurdu.

 Öte yandan Sağlık Bakanlığı kişisel sağlık sistemi e-nabız üzerinde yer alan Covid-19 aşısı kısmında öğretmenlerde ''COVID-19 pandemik aşılaması için belirlenen öncelikli grupta değilsiniz. Aşılama için Bakanlığımızın belirlediği öncelik sıralaması göz önünde bulundurularak durumunuz günlük değerlendirmelerle güncellenebilecektir. Sağlık çalışanı iseniz, çalıştığınız kuruma başvurarak bilgilerinizin güncellenmesini sağlayınız.'' ibaresi yer almaktadır.

 Köy okulları bilindiği üzere geçtiğimiz hafta yüz yüze eğitime başlamıştı. 1 Mart 2021 Pazartesi günü de diğer yerleşim yerlerinde yüz yüze eğitim başlayacak. Öğrenci ve öğretmenlerin yaklaşık %70'i okullarda bulunacak.

 Dolayısıyla Sağlık Bakanlığı'nın ağır aksak tavrını düzeltmesi, bir an önce aşı talebi olan öğretmenleri aşılaması gerekmektedir.

 Şu anda Sağlık Bakanlığı kanalı ile öğretmenlere aşı uygulaması yapılamamaktadır.

 Mebpersonel.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.