Okulların Açılışı Ertelendi mi?

Okulların Açılışı Ertelendi mi?

Okulların Açılışı Ertelendi mi?

Eğitim ve öğretim, 2023-2024 yılında heyecanla başladı. İlk ara tatilimiz, Kasım ayında başlamış ve öğrenciler bu tatili sabırsızlıkla beklemişti. Ancak şimdi merak edilen soru şu: Ara tatil sona erdiğinde, öğrenciler tekrar derslere başlayacak mı? Bu sorunun cevabını öğrenmek için detaylara birlikte göz atalım.

Kasım Ayındaki İlk Ara Tatil ve Sonu

2023-2024 eğitim öğretim yılı, Kasım ayında yapılan ilk ara tatil ile start aldı. Öğrenciler, bu tatili büyük bir heyecanla karşıladı. Ancak şimdi tatilin sona erdiği bir döneme giriyoruz. Çocuklar, kısa bir süre içinde okullarına geri dönecekler. Ara tatilin bitimiyle birlikte, öğrenciler derslerine kaldıkları yerden devam edecekler.

Ara Tatilin Uzatılacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim yılının başlangıcında uygulanacak takvimi kamuoyuyla paylaşmıştı. 2023-2024 eğitim öğretim takvimine göre, ara tatil sona erdiğinde eğitim kaldığı yerden devam edecek. Hafta sonlarına ek olarak cumartesi ve pazar günleri de dahil edilerek gerçekleşen tatil, toplamda 9 gün sürdü. 10 Kasım Cuma günü başlayan ara tatilin sonu ise 20 Kasım Pazartesi günü okulların tekrar açılmasıyla gerçekleşecek.

Sömestr Tatili Heyecanı

2023-2024 Eğitim Öğretim takvimine göre, ara tatil sonrasında sömestr tatili gelecek. Öğrencilerin heyecanla beklediği bu tatil, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre 22 Ocak - 2 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Diğer Tatil Dönemleri

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılında planlanan diğer tatil dönemlerini de duyurdu. 8-12 Nisan 2024 tarihleri arasında ikinci ara tatil yapılacak. Eğitim ve öğretim dönemi ise 11 Eylül 2023'te başlamış olup, 14 Haziran 2024'te sona erecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.