Ortaöğretimde Jeoloji Dersi Geliyor mu?

Ortaöğretimde Jeoloji Dersi Geliyor mu?

Ortaöğretimde Jeoloji Dersi Geliyor mu?

Türkiye, deprem kuşağında bulunan bir ülkedir. Bu gerçekle başa çıkabilmek için Prof. Dr. Naci Görür, ortaöğretim müfredatına jeoloji dersinin eklenmesi gerektiğini öne sürdü.

Jeoloji, Coğrafya ve Eğitim

6 Şubat deprem felaketi öncesinde bölgeyle ilgili yaptığı uyarılarla tanınan Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'nin önde gelen bilim adamlarından biridir. Görür'ün, Milli Eğitim Bakanlığı'na yönelik son önerisi, jeoloji dersinin ortaöğretim müfredatına eklenmesini içeriyor.

Jeoloji ve Coğrafya: Önemli Bir Perspektif

Türkiye'nin bir deprem ülkesi olması nedeniyle, Naci Görür, ortaöğretimde jeoloji ve coğrafya derslerinin verilmesinin önemli olduğunu vurguluyor. Görür, "Bizim gibi bir deprem ülkesinde Orta Öğretimde jeoloji ve coğrafyanın önemi çok büyük. Lütfen, bu kurumlarımızda hak ettikleri yeri alsınlar." ifadelerini kullanarak, bu konudaki hassasiyetini belirtiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Tepkisi

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni müfredat çalışmalarını yürütmekte ve müfredata büyük önem vermektedir. Ancak, bu önerinin uygulanıp uygulanmayacağı, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in kararıyla şekillenecek. Zaman, bu önemli adımın atılıp atılmayacağını gösterecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.