Valilikteki Dehşet: Öğretmene Vahşice Saldırı

Valilikteki Dehşet: Öğretmene Vahşice Saldırı

Valilikteki Dehşet: Öğretmene Vahşice Saldırı

Valilik binası içinde yaşanan öğretmene saldırı olayı hakkında yazılmış bu makalede, Afyon Valiliği'nde yaşanan skandal bir olaya odaklanıyoruz. İşte özgün makaleyi, Türkçe SEO odaklı içerikle 800 ila 1500 kelimeye genişleterek ve ilgili anahtar kelimeleri içeren alt başlıklar ekleyerek tekrar ele alıyoruz.

Afyon Valiliği'nde Öğretmen Hamza Dede'ye Saldırı

Afyon Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü, fizik öğretmeni Hamza Dede'nin yaşadığı bir skandal olayla gündeme geldi. Hamza Dede, öğrencilerinin haklarını korumaya çalıştığı için yaşadığı sıkıntıları anlatmak üzere Afyon Valiliği'ne gittiğinde, şiddete maruz kaldı ve gözaltına alındı. Bu olayın ardından Valilik, "Kameralarımız bozuktu" iddiasında bulundu.

Öğretmen Hamza Dede'nin Hikayesi

48 yaşındaki üç çocuk babası fizik öğretmeni Hamza Dede, Afyon'da görev yaptığı lisede sürekli deneme sınavlarının yapıldığı ve bu nedenle öğrencilere ders veremediği gerekçesiyle itiraz etti. Öğrencileri de bu uygulamaya karşı çıktılar. Dede, öğrencilerinin haklarını korumak ve ders anlatmak istediğini dile getirdi. Ancak bu itirazları, kendisine şiddet uygulanmasına yol açtı.

Emniyette de Şiddete Maruz Kaldı

Dede'ye önce kınama cezası verildi, ardından 2017 yılının Aralık ayında Afyon'dan sürüldü. Ancak bu sürgünle yetinilmedi. 2020 yılında Kütahya'nın Simav ilçesine sürüldü. Bu sürekli yer değiştirmenin sonucunda, her gün 6 saati yolda geçirmek zorunda kaldı. Daha fazla dikkat çekmek ve yaşadıklarını anlatmak için o dönem Afyon Valisi olarak görev yapan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'in düzenlediği halk gününe katıldı.

İddiaya göre Vali Çiçek, Dede'nin mağdur olduğu iddialarını dinlemedi. Bu duruma tepki gösteren Dede, yaşadıklarını şu şekilde anlattı: "Koruma ve valilik personeli olan 8-9 kişi üzerime saldırdı. Beni dışarıya doğru sürüklediler. Valilik binasının önünde nefes alamadığım için 'yardım edin' diye bağırdım. Emniyet Müdürü Ali T. suratıma yumruk attı. Polisler tekme ve yumruklarla saldırdı. Kollarımı arkaya kıvırıp kelepçe taktılar."

Şiddete Maruz Kalan Öğretmenin Hukuki Süreci

Dede, hastaneye götürüldüğünde darbedildiğine dair rapor aldı. Ardından 19 Ocak 2022'de mahkemeye çıkarıldı. Afyonkarahisar 1. Sulh Ceza Hakimliği, Dede'yi pazartesi günleri imza atması koşuluyla, adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı şartıyla serbest bıraktı. Ancak Dede hakkında "Görevi yaptırmamak için direnme" suçundan dava açıldı. Mahkemede de haksız bir şekilde dövüldüğünü anlattı.

Kameraların Arızalı Olduğu İddiası

Mahkeme, 19 Ocak 2022 tarihinde Afyon Valiliği'nden kamera kayıtlarını istedi. Ancak Valilik, "Kameraların arızalı olduğunu ve görüntü olmadığını" açıkladı. Aynı şekilde, 10 Mayıs 2022'de Dede'nin gözaltındayken dövüldüğünü belirttiği Milli Birlik Polis Merkezi'nden kamera kayıtları istendi. Ancak emniyet de "Kameralarımız arızalıydı" diye yanıt verdi. Bu nedenle olayın kameralarla belgelenmediği iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.