Yüz Yüze Eğitim İçin Bahçe Sınıfı Düzenlendi

Yüz Yüze Eğitim İçin Bahçe Sınıfı Düzenlendi

Muş'un Sungu beldesindeki Hürriyet İlkokulu'nda görevli idareci ve öğretmenler, okul bahçesinde sınıf oluşturdu

Muş'un Sungu beldesindeki Hürriyet İlkokulu'nda görevli idareci ve öğretmenler, okul bahçesinde sınıf oluşturdu. Öğretmenler ve öğrencilerin sosyal mesafe, maske ve hijyen konularına hassasiyet gösterdiği 'bahçe sınıfı'nda ders işlenmesi ise renkli görüntüler oluşturdu.

Sungu beldesindeki Hürriyet İlkokulu’nda görevli idareci ve öğretmenler, corona virüs (Covid-19) salgını gölgesindeki eğitim-öğretim dönemini daha cazip ve verimli kılmak üzere farkındalık çalışması yaptı.

Öğrencileri için kollarını sıvayan idareci ve öğretmenler, okul bahçesinde tahta ve çeşitli materyallerle 'bahçe sınıfı' oluşturdu. El birliğiyle sosyal mesafe, maske ve temizlik konusuna dikkat ederek, ilk olarak okul bahçesine tahta ve çeşitli materyallerle iskele kuran idareci ve öğretmenler, ardından sınıf ortamının oluşturulduğu alanı sıra ve masalarla donattı. Öğretmenler, öğrencilerin oturduğu masa ve sıraları çeşitli figürlerle rengârenk boyadı.

Bahçede oluşturulan sınıf tamamlanınca ilk dersi 1'inci sınıf öğrencileri işledi. Öğrenciler, sosyal mesafe, maske ve dezenfekte işlemlerinin ardından ders ve çeşitli etkinliklerin işlenmesi için sınıfa alındı. Bahçe sınıfında derslerini işleyen öğrenciler, kendileri için açık alanda yapılan sınıfı çok beğendi. Öğretmenler ve öğrencilerin sosyal mesafe, maske ve hijyen konularına hassasiyet gösterdiği bahçe sınıfında ders işlenmesi ise renkli görüntüler oluşturdu.

ÖĞRENCİLERDEN TEŞEKKÜR

Okul bahçesinde sınıf ortamının oluşturulmasında emeği geçen idareci ve öğretmenlere teşekkür eden öğrenciler, bahçe sınıfını çok sevdiklerini belirti. Öğrencilerden Rüzgar Çiftçi, "Öğretmenlerimiz bizlere okul bahçesinde çok güzel bir sınıf yapmış. Sıra ve masaları getirmişler. Sıra ve masaları bizler için çiçeklerle boyayıp, süslemişler. Çok beğendik, her gün buraya gelmek istiyoruz. Burasını çok sevdik" dedi.

Öğrencileriyle birlikte oluşturulan bahçe sınıfında ders işleyen öğretmen Asya Babatutmaz ise, "Eğitim-öğretim yılına başladık. Bu süreçte elimizden geldiği kadar dikkat ederek, sosyal mesafe, maske ki çocuklar buna çok çok dikkat ediyorlar. Hatta büyüklerden daha çok dikkat ediyorlar. Bu süreçte zaten sınıflardayız. Sınıflarımızda eğitimlerimizi görüyoruz. Çocukların sayısı her ne kadar az da olsa en azından bahçede böyle bir ortam kurarak, daha neşeli, daha eğlenceli bir ortam oluşturduk. Bunu bütün öğretmen arkadaşlarımızla bir araya gelerek ve eğlenerek yaptık. Çocukların da eğlenmesini tabi ki amaçladık. Umarım faydalı ve güzel olur" diye konuştu.

NTV

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.