2021 Ocak İtibarıyla Eş ve Çocuk Yardımı Tutarları

2021 Ocak İtibarıyla Eş ve Çocuk Yardımı Tutarları

Kamu görevlilerine, her ne şekilde olursa olsun menfaat karşılığı çalışmaya ya da sosyal güvenlik kurumundan aylık almayan eşinden ve aile yardımına müstahak çocuklarından dolayı her ay aile yardımı da ödenmektedir.

Eş ve çocuk durumlarına göre kamu görevlilerine ödenmekte olan aile yardımının miktarı 2021 Ocak ayında artacak. Aile yardımı miktarındaki artışın oranı, “%3 + 2020 yılı ikinci yarısı TÜFE oranının %4’ten fazla çıkan kısmı” kadar olacak. 

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) 2020 yılının Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım aylarında toplam %7,02 oranında artış göstermiş olduğundan, Aralık ayı enflasyonu “0” olursa, kamu görevlilerine ödenen aile yardımının miktarı 2021 yılı Ocak ayında toplam %6,02 oranında artmış olacak. Ancak, yapılacak artışın tam olarak hangi oranda olacağı 4 Ocak 2021 Pazartesi günü netlik kazanacak.

Bu yazımızda, 2020 yılı ikinci yarısına ilişkin enflasyon oranının Kasım ayına ilişkin seviyede kalması durumunda (Aralık ayında artış/azalış olmaması durumunda), kamu görevlilerinin eş ve çocuk yardımının 2021 Ocak ayında ne kadar olacağından söz edilecektir.

Eş için aile yardımı

Kamu görevlilerine, her ne şekilde olursa olsun menfaat karşılığı çalışmayan veya herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan aylık almayan eşi (resmi nikahlı) nedeniyle her ay aile yardımı ödenmektedir.

Eş için ödenen aile yardımının miktarı, "2273"gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı suretiyle hesaplanmaktadır.

Halen aylık “351,09 TL” olan eş için aile yardımı miktarı, 2021 Ocak ayında (Aralık ayı enflasyonu “0” çıkarsa) “372,23 TL” olacak.

Çocuk için aile yardımı

Kamu görevlilerine, menfaat karşılığı çalışmayan, evli olmayan ve erkek çocuklar için eğitim durumlarına bağlı yaş şartını taşıyan çocuklarından dolayı her ay aile yardımı ödenmektedir. Bu yardımın yapılmasında, çocuk sayısına ve çocuğun; öz, üvey veya evlat edinilmiş olup olmadığına bakılmamaktadır.

Her bir çocuk için ödenen aile yardımının miktarı, “250” gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpı suretiyle hesaplanmakta ve 73 aydan küçük olan çocuklar için ise bu tutar bir kat artırımlı ödenmektedir.

Halen aylık “77,23 TL olan 73 aydan küçük çocuk için ödenen aile yardımı miktarı, 2021 Ocak ayında (Aralık ayı enflasyonu “0” çıkarsa) “81,88 TL” olacak.

Halen aylık “38,62 TL” olan 72 aydan büyük çocuk için ödenen aile yardımı miktarı, 2021 Ocak ayında (Aralık ayı enflasyonu “0” çıkarsa) “40,94 TL” olacak.

Haber Kaynağı: www.memurunyeri.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenlericin.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.