2023 Bayram İkramiyesi Ne Kadar Olacak? Zam Geldi Mi?

2023 Bayram İkramiyesi Ne Kadar Olacak? Zam Geldi Mi?

2023 Bayram İkramiyesi Ne Kadar Olacak? Zam Geldi Mi?

2023 yılının ilk günlerinden itibaren asgari ücrete yapılan zam, memur maaş zamları ve öte yandan ekonominin ferahlatılması için gerçekleştirilen tüm adımlar ile birlikte en çok merak edilen konular arasında emekliye bayram ikramiyesi konusu da yer alıyor. Ramazan bayramı ve kurban bayramı ile birlikte emeklilere ödenen bayram ikramiyesi konusunda 2023 yılı maaş zammı oranları açıklaması ardından bayram ikramiyesi zam oranlarının açıklanması da bekleniyor.

Kamuoyunda birçok noktada 2023 yılı emekli bayram ikramiyesi zam oranları araştırılırken, halen devlet tarafından bayram ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağı konusunda bir açıklama gerçekleştirilmedi. Bu konuda meraklı bekleyiş devam ederken, 2022 yılında yılda 2 defa 1100 TL’lik bayram ikramiyesi verildiği ve bu yıl bayram ikramiyesinin hatırı sayılır bir artış ile karşılaşması beklendiği biliniyor.

2023 Yılı Bayram İkramiyeleri Ne Zaman?

Geçtiğimiz hafta içerisinde emekli bayram ikramiyelerinde hatırı sayılır bir artış yapılması beklendiği ve 1100 TL gibi bir rakam ile ödeme yapılırken, bu rakamın 2000 TL üzerine çıkması ihtimali üzerinde de duruluyordu. Bu durumda ramazan ve kurban bayramı ayrı ayrı olmak üzere her bayramda yapılan ödemeler ile emeklilerin yıl içerisinde toplam 4000 TL gibi bir ikramiye alma ihtimali yer alıyor.

Ödemelerin yapılması açısından da 2023 yılı ramazan bayramının ilk günü 21 Nisan tarihine denk gelirken, kurban bayramı tarihi ise 28 Haziran olarak kutlanacak. Her iki bayram öncesinde ikramiyelerin maaşlarla birlikte veya ayrı olarak ödenmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.