AFAD depremle alakalı güncel bilgileri yayımladı

AFAD depremle alakalı güncel bilgileri sosyal medya üzerinden paylaştı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

” Kahramanmaraş’ta gerçekleşen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından an itibarıyla toplam 2.724 deprem meydana gelmiştir. Deprem bölgesinde yürütülen çalışmalarda toplam 238.459 personel ile 12.322 araç ve iş makinası görev yapmaktadır.

Saat 10.55 itibarıyla, 31.643 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Deprem bölgesindeki 158.165 vatandaşımız diğer illere tahliye edilmiştir. 76 uçak, 170 Helikopter, 26 Gemi, 45 İHA, 9 Drone bölgede görev yapmaktadır.

@Kizilay ve STK’lar tarafından depremden etkilenen bölgelere 334 seyyar/mobil mutfak, 86 ikram aracı ve 33 seyyar/mobil fırın sevk edilmiştir. Bölgedeki vatandaşlarımıza çorba, sıcak yemek, kumanya, ikramlık malzeme ve içecek dağıtımı devam etmektedir.

Depremden yoğun şekilde etkilenen 10 ilimize, 206.357 çadır ve 2.072.848 battaniye sevk edilmiştir. Psikososyal destek hizmetleri için bölgeye 2.552 personel ve 384 araç sevk edilmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu