Erdoğan açıkladı! Temmuz ayında memurlara yüzde 50 refah payı..

Memurun alım gücü ciddi oranda düşmüş durumda. Memurlar seçim öncesi ek bir zam bekliyordu. 1 Mayıs Memur Sen programında açıklanması kesin gözüyle bakılan memur zamları konusunda beklenen müjde gelmedi. Lakin Cumhurbaşkanı Erdoğan memurlara Temmuz ayında refah payı verileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Memurlara Temmuz ayında refah payı verilecek. Peki bu oran ne kadar olmalıdır? Detaylar haberimizde..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün de İstanbul mitinginde memurlara Temmuz ayında refah payı verileceğini açıkladı. Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise memurlara refah payı konusunda çalışmalara başlandığını açıkladı.

Memur maaşları asgari ücrete oranla 2.5 kat olarak süregeliyordu. Lakin son yıllarda düşen alım gücüyle birlikte orta sınıf olarak adlandırılan memurlar asgari ücret karşısında 1.4 oranına kadar geriledi.

Temmuz ayında açıklanacak refah payı minimum yüzde 50 oranında olmalıdır. Bu rakam her ne kadar abartı gibi gözükse de yapılabilecek bilimsel hesaplamalar ile memurun haklılığı kolaylıkla ortaya çıkartılabilir. Yoksulluk sınırının 34 bin liraya yaklaştığı bu günlerde, en düşük memur maaşlarının 11 bin 800 liradan 18 bin lira civarına yükseltilmesi elzemdir. Bunun yanında diğer memurlara da yüzde 50 oranında refah payı verilerek orta sınıf tekrar güçlendirilmeli, sonuç olarak kazanan ekonomi ve vatandaşlar olmalıdır.

13 Yorum

  1. Maaşımız iyi değil belki ama aklımız hala zehir gibi, aklımızla dalga geçmeyi site yönetimi altında kalırsınız

  2. Az biraz utanın ayıptır ya, zam oranı şu kadar diye başlık atıp olmalıdır diye yazmak nedir

  3. Haber başlığı ile böyle reklam olmaz ama. Bu yalancılıktır. Siyasette taraf olmaktır. Sayın Tayyip’in böyle bir açıklaması yok. Ki habere tıkladığınızda da DÜŞÜNÜLÜYOR yazıyorsunuz. Ayıptır…

  4. Öyle birşey açıklamadı siz öyle diyorsunuz ve müslüman olmazsınız siz bu yalakalık da kurtarmaz sizi

  5. Siz muhalefet gibi vereceğim demeyeceksiniz sayın Cumhurbaşkanım. Verdim gitti demeniz lazım. Ama bu millet böyle lafları çok sever.
    Hatta bunu duyup coşanlar bile olmuştur.

  6. Aynı şekilde düşünüyorum. Bi taraflarından uydurdukları başlığı birileri konuşmuş gibi atıyorlsr. Bu son du. Eper aynı duruma düşersem siteyi engellenenler arasına alacağım.

  7. Akpartiden öğretmenlerin umudu kalmadı.Daha fazla sırtımızdaki küfede ağırlık yapmayalım.14 Mayısta hafifleyeceğiz inşallah.Bir de diğer adayı deneyelim.Kaybedecek birşeyimiz kalmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu