Komisyon Sözleşmeliye Kadro Düzenlemesi Mesaisine Başladı
Komisyon Sözleşmeliye Kadro Düzenlemesi Mesaisine Başladı
Kamuda çalışan yaklaşık 500 bin sözleşmeli personelin kadroya alınması açısından yasa teklifi için görüşme mesaisi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda başladı.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, bugün Devlet Memurları Kanunu Ve Bazı Kanunlar İle 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi için görüşme mesailerine bugün başladı. Komisyon, AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanırken, teklifin ilk imza sahipleri arasında yer alan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez ise komisyona düzenleme ile ilgili ayrıntılar hakkında sunum yaptı.
AK Parti’li Vekil Etyemez, 2018 yılında düzenlemeyi hazırlamaya başladıklarını ve kamu görevlilerine yaklaşık 725 bin taşeron personel için kadro meselesini çözüme kavuşturduklarını hatırlatırken, yeni düzenleme sayesinde de farklı kurumlarda çalışan 458 bin 615 çalışan için kadro imkanı doğacağını ifade etti. Etyemez, taleplere bağlı olarak kadroya geçiş yapılacağını ve 657 sayılı Kanunu’n 4B Maddesinin yeniden düzenlenmesinin sağlandığını ifade ederken, 4B maddesine bağlı olarak bu tarihten sonra sözleşmeli personel işe alımları hakkında da düzenleme yapılacağını ekledi.
Yeni Sözleşmeli Personel Alım Düzenlemesi
Yapılacak yeni sözleşmeli personel alım düzenlemesi sayesinde de 4B maddesindeki değişiklikler bağlamında proje bazlı işler için 1 yıldan az süreli hizmet kapsamında, yabancı uyruklu personel istihdamı gereken hizmetlerde ve yurt dışında farklı teşkilatlarda çalışan kişilerin kadroya geçişlerinde sözleşmeli çalışmaya devam edilerek kadroya geçiş yapılmayacak.
Belirtilen istisnalar dışında işe alınmış olan sözleşmeli personelin 3 yılı tamamlaması ile birlikte talebiyle kadroya geçişi mümkün olacak. Etyemez belirtilen personeller için can güvenliği ve sağlık sebebi bulunmamak kaydı ile 3 yıl ve kadroya geçtikten sonra da 1 yıl olacak şekilde 4 yıl hizmet süresi tamamlandığında da naklen atama yapılabileceğini belirtti.
Komisyonda gerçekleştirilen sunum sonrasında muhalefet partileri sözcüleri tarafından da söz alınırken, özellikle teklif kapsamının genişletilmesi konusunda öneriler sunuldu. Komisyon teklif görüşmelerini sürdürüyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.