Korkunç Tehlike! Naci Görür, Bu İllerde Deprem Felaketinin İşaretini Verdi!

Korkunç Tehlike! Naci Görür, Bu İllerde Deprem Felaketinin İşaretini Verdi!

Prof. Dr. Naci Görür'ün deprem açıklamalarıyla şehirlerde yaşayanlar tedirgin oluyor. Hangi illerde deprem riski var? Bu illerde risk yüksek! Yerleşim alanlarını depreme karşı güçlendirmek şart! Detaylar için okumaya devam edin.

Deprem Beklenen İller Açıklandı: Naci Görür'den Önemli Uyarılar

6 Şubat tarihinde meydana gelen büyük depremlerden sonra, vatandaşlar deprem beklenen illeri ve deprem riski taşımayan bölgeleri araştırmaya başladı. Bu konuda en çok araştırılan isimlerin başında yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür geliyor. Görür, sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaparak deprem beklenen bölgeleri duyurdu.

Enerji 2 Fay Hattına Transfer Edildi

Prof. Dr. Görür, "Hatay'dan Adıyaman'a, Malatya dahil olmak üzere büyük bir deprem beklemiyoruz. Bu bölgede bundan sonra kırılmamış bazı fay hatları küçük çapta depremler üretebilir ve artçı depremler görülebilir. Artçı depremler bir yıl boyunca devam eder ve zamanla şiddet ve sıklıkları azalır" şeklinde konuştu. Görür, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"6 Şubat depremleri özellikle 2 fay sistemine enerji transfer etmiş olabilir. Bu fay hatları, Adana Havzası'na doğru inen Doğu Anadolu Fay Sistemi ve Malatya'nın batısında yer alan Doğanşehir-Kepez-Başkavak-Kemaliye hattıdır."

naci-gorur2.jpg

Deprem Beklenen İller

Görür, açıklamasının devamında deprem beklenen illere değindi ve "6 Şubat depremiyle Arap Levhası'nın kuzeye doğru itilmiş olabileceğini düşünüyoruz. Bu itilme, Adıyaman, Diyarbakır, Siirt, Hakkari ve Yüksekova gibi illerde (Bitlis-Zagros Süturu) sınırında sıkışmalara ve depremlere neden olabilir" ifadelerini kullandı.

Deprem Dayanıklı Yerleşim Alanları

Görür, açıklamasının devamında şunları söyledi: "Bu yazdıklarım genel bir bilgidir ve farkındalık yaratmak amacıyla paylaşılmıştır. Kesin bir şekilde ne olacağını söylemek mümkün değildir." Naci Görür, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yazdıklarım, halktan ziyade yerel yönetimler içindir. Deprem anında yapmamız gereken tek şey acil müdahale ve halka destek sağlamak değildir. En önemli görevimiz yerleşim alanlarımızı depreme dayanıklı hale getirmektir. Bu görevi merkezi yönetim ve halk olarak birlikte hızla yerine getirebiliriz. Eğer yerel yönetimlerden 'Deprem dayanıklı yerleşim alanları nasıl oluşturulur?' gibi bir soru gelirse, en kısa sürede o konuyla ilgili bir tweet atacağım. Sevgilerimle."