
Uygulanan sınav ile birlikte 10 bin 453 özel sektör öğretmeni uzman veya başöğretmen unvanını almaya hak kazanırken, kanun ile belirlenen fakat özel sektörde çalışan öğretmenlerin kullanamadığı haklar sebebiyle mağduriyete neden oldu. Yaşanan mağduriyetlere karşı özel sektörde yer alan uzman öğretmen ve başöğretmen unvanına sahip öğretmenler düzenleme talep ediyor.
Öğretmenlik Meslek Kanunu ile birlikte yürürlüğe giren kariyer basamakları düzenlemesi tartışmalara rağmen uygulandı. İlk uygulamada da binlerce öğretmen uzman ve başöğretmen olmaya hak kazandı. MEB Bakanı Mahmut Özer, ilk defa uygulanan sistem ile alakalı olarak sınava giren öğretmenlerin yüzde 97’sinin unvan değişimine hak kazandığını belirtmişti. Sınava ilişkin tepkiler ise öğretmenlerin yaşadığı maddi zorluklar sebebiyle bu sınavı tercih ettiği yönünde gelmişti. Gerçekleştirilen sınavların ardından özel sektörde çalışan 10 bin 453 öğretmen unvan değişimi hakkı kazandı.
ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERİNDEN DÜZENLEME ÇAĞRISI GELDİ
Kamuda çalışan öğretmenler unvan değişim hakkını elde etmesinin ardından aylıklarında nispeten bir artış uygulamaya konulurken, özel sektörde çalışan öğretmenler ise sadece unvan değişimi hakkı dışında bir hak uygulanmadı. Özel sektörde çalışan öğretmenler bir an önce düzenleme çağrısında bulundu.
MAĞDURİYET GİDERİLMELİ
Özel sektör öğretmenlerinden sınava girerek 10 bin 453 öğretmen uzman ve başöğretmen unvanını kazanırken, Öğretmenlik Meslek Kanunu içerisinde yer alan madde ile unvana sahip olan her öğretmenin kanun ile verilen haklara sahip olabileceğinin yer aldığına dikkat çeken öğretmenler, mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğine dikkat çekti. Öğretmenler, madde ile unvan değişimi ile uzman öğretmen unvanına sahip bir öğretmenin 2 bin 250 TL, başöğretmenin ise 4 bin 500 TL’lik maaş artışının özel sektörde uygulanmadığının altını çizdi.
MAĞDURİYETE KARŞI KADRO TALEP EDİLDİ
Özel sektörde çalışan öğretmenlerin, kamuda yer alan ve aynı unvana sahip öğretmenler ile aralarında oluşan adaletsizliğe karşı bir an önce kadro hakkının verilmesini talep edilirken, geçmiş dönemlerde uygulanan kadro uygulamaları incelenerek bir yol belirlenebileceğinin de altı çizildi. Öğretmenler, uygulamada olan Öğretmenlik Meslek Kanununun da düzenlenmesi gerektiğini belirtti.
Mehmet Fahri Özkan
Disiplin affı gelmedi, sınava bile giremeyen öğretmen var. Bu ayıp Devlete yeter.
Yavv. .. Uzmanlık farkını herkese verin gitsin. Sanki uzman olan farklı bi iş mi yapıyor…. Saçmalardan seçmeler…
Özeldeki uzman öğretmenler yaşadıkları mağduriyeti unutturacak kadro müjdesini bekliyor. Öğretmenlik mesleğinin kutsiyetini hatırlayıp gereken kadro düzenlemesinin yapılması her biri farklı branşlarda olan 10 bin 453 öğretmenin yüzünü güldürecek.
Ortaokul ve lise sonda sınava hazırlanan bir ögrenci annesi olarak bu habere cok sevindim.Insallah bir an once ÖZEKDEKI DEĞERLI UZMAN ÖĞRETMENLERIMIZdevlet okullarına kazandırılmali.Turkiye yuzyılında egitimde şahlanıs icin bu kesinlikle yapılmalı zaten.2016 de tecrubeli dersanecilere bu şans verilmisti başari yüksekti.
Özeldeki 10453 UZMAN ÖĞRETMEN İLAHI ADALETIN TECELLISI icin özellikle 11 deprem bolgesine çakılı 4 yıl kadro talep ediyor.Kadro vetilmeyecekse verilen uzman öğretmen sertifikası anlamsız ki en az 10 yıllik benim 16.senem öğretmenlikte bu kadroyu hak ediyoruz sanırı.
Bende destekliyorum öğretmen arkadaşlarımızı.insanlar özel okullarda çocuklarının daha iyi bir eğitim alabilmesi için 100 binlerce lira para harcıyor ama özel sektörde öğretmenler asgari ücret sınırlarında maaş alıyor.gelecegimiz olan çocuklarımızın tecrübeli öğretmenlere ihtiyaçları var özel sektördeki uzman öğretmenleri milli eğitim bakanlığımızın değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum ve destekliyorum
Destekliyorum özel sektörde fedakarca çalışan öğretmen arkadaşların hakkı ödenmez böylesine tecrübeli öğretmenlerimizi milli eğitim okullarında görmek eğitim kalitemizide artırır
Ben de destekliyorum fakat burda bir bilgi yanlışı var 10453 kişi içerisinde şartları sağlayan 5000 civarında Samsun’da mesela 200 kişinin kabul olmasına rağmen 87 kişi uzman olabildi nasıl ki zamanında 5000 dersane öğretmeni kadroya geçti bu da gayet olabilir