Prof. Dr. Naci Görür deprem beklediği il sayısını 13'e çıkardı!

Prof. Dr. Naci Görür deprem beklediği il sayısını 13'e çıkardı!

Prof. Dr. Naci Görür deprem beklediği il sayısını 13'e çıkardı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sebebiyle 11 il fiziksel olarak etkilendi. Tarihi bir deprem olarak nitelendirilen felaket sonrası vatandaşlar tedirgin oldu. Bir yandan depremin yaraları sarılmaya çalışılırken diğer yandan ülkede deprem tartışmaları alevlendi.

Vatandaşlar merak ediyor. Bir sonraki depremler nerelerde olabilir? Bunun için de uzman isimlerin, bilim adamlarının yorumlarını takip ediyorlar. Bu isimlerin başında şüphesiz Prof. Dr. Naci Görür geliyor. Deprem uzmanı hangi illerde büyük depremler meydana gelebilir sorularını sık sık cevaplıyor.

Türkiye'de deprem açısından en riskli iller hangileri? Türkiye'de deprem açısından en güvenli iller hangileri? Detaylar haberimizde.

Prof. Dr. Naci Görür daha önce Bingöl, Marmara Bölgesi, İzmir ve Adana ve Kıbrıs civarında depremler beklediğini söylemişti. Deprem uzmanı yeni uyarılar ekledi.

''Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür tarafından yapılan açıklamaya göre depremler olmadan önce Marmara Bölgesi için uyarılar verilmeye başlanmıştı. İkincisi olarak Erzincan ve Bingöl Karlıova arasında bulunan Yedisu Fayında deprem beklendiğine dair tahminlerde bulundu. Bu hatların dışında ise Ege Bölgesi olarak belirtildi. Hareketliliğin fazla olduğunu ifade eden deprem uzmanı İzmir'den Antalya'ya kadar kıyı bölgelerinde tektonik yapıdan dolalyı irili ve ufaklı bir şekilde depremler tahmin ediliyor. 2023 depremleri nedeniyle Adana Bölgesi'nde büyük bir stres transferi olduğu tahmin edilerek bazı faylarda hareketlerin yaşabileceğine vurgu yaptı. Kıbrısı da düşündüğünü ifade eden deprem uzmanı Doğu Anadolu Bölgesi'ne yakın olan Kayseri, Sivas, Bingöl yakınları, Malatya ve özellikle kuzeyinde hareketlenmeler gözlemlenebilir.''

BİRİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt..

İKİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

Tekirdağ, İstanbul (1 ve 2. Bölge), Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak başta olmak üzere, Zonguldak, Tekirdağ, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum..

ÜÇÜNCÜ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu'yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.

EN AZ RİSKLİ BÖLGELER

Türkiye Deprem Haritasına göre deprem riskinin en az olduğu dördüncü ve beşinci grupta yer alan iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman’dır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.