Renault Bursa Fabrikasında Mitsubishi Colt Modelini Üretecek
Renault Bursa Fabrikasında Mitsubishi Colt Modelini Üretecek
Türkiye otomobil endüstrisinde yeni bir otomobilin üretimi başlıyor. Renault, Nissan ve Mitsubishi CMF-B platformu şimdi de Mitsubishi Motor için göreve hazır. OYAK Renault Bursa tesislerinde Clio modelini temel alarak Mitsubishi Colt modeli banttan inecek.
Avrupa operasyonlarını yeniden yapılandırma kararlarının sonrasında Mitsubishi Motors tarafından üretilecek yeni otomobil 2023 yılında yollarda olacak.
Eylül Ayında Üretim Başlayacak
OYAK Renault, Bursa’da Megane Sedan otomobil modelinin Karsan firmasına aktarılması sonrasında azalan kapasitesini Eylül itibariyle Mitsubishi Colt ile dolduracaktır.
Renault firması Bursa’daki tesislerinde Mitsubishi Colt üretimine Eylül ayında başlayacağını duyurdu.
B sınıfında yer alan bu otomobil ilk aşamada yılda 30-40 bin adet üretilecek ve ihracat pazarına yönlendirmesi yapılacak.
Yeni Mitsubishi Colt modeli karanlık bir şekilde ipucu vermesi adına görseli yayınlanmıştı. Karanlık bir şekilde verilen ipucu merak konusu oldu. Otomobil severler yeni modelin ne zaman çıkacağını merakla beklerken Rusya merkezli Kolesa şirketi görselden yola çıkarak yeni Colt modelini yeniden tasarladı ve görselle aynı modeli oluşturdu.
Geçtiğimiz yıl ocak ayında yeni Colt modeli açıklanırken yeni ASX modeliyle birlikte ittifakın ikinci ortak modeli olacaktır.
Türkiye ve Slovenya fabrikalarında üretilen Renault Clio modeliyle Colt modelinin benzer olması bekleniyor.
Mitsubishi Colt modeli için güç aktarma oranlarının hibritler içerdiğini söyledi ve daha fazla bilgi, özellik vermekten kaçındı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.